„С първите одобрени национални планове за възстановяване по-бързото, по-справедливото и

...
„С първите одобрени национални планове за възстановяване по-бързото, по-справедливото и
Коментари Харесай

Станишев се похвали с победа

„ С първите утвърдени национални проекти за възобновяване по-бързото, по-справедливото и по-устойчивото икономическо възобновяване към този момент е на хоризонта. “, оповестиха леви министър председатели и комисари през днешния ден по време на обичайна си подготвителна среща преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.

Те подчертаха, че основни детайли в процеса на възобновяване са се случили с помощта на ПЕС и се управляват точно от комисари-социалисти, като Зелената договорка (Франс Тимерманс), фондът “Следващо потомство ЕС” (Паоло Джентилони), самодейността за по-справедливо възнаграждение на труда и обществения проект за деяние (Никола Шмит), както и поддръжката за районите и Фондът за обективен преход (Елиза Ферейра).

Лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев, който беше хазаин на срещата, съобщи:

„ ПЕС поздравява португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз и премиера Антонио Коща за отличната работа, макар сложните условия в пандемия. Колкото по-бързо националните проекти получат утвърждение, толкоз по-бързо европейските средства ще могат да бъдат употребявани за подкрепяне и модернизиране на европейските стопански системи “.

„ Оценяваме положително обстоятелството, че основни цели, заложени в проектите за възобновяване, отразяват Социалния проект за деяние и Европейския дирек на обществените права, както и Зелената договорка. Очаквам Европейският съвет през днешния ден да даде явен сигнал, че възобновяване ще бъде в посока на едно по-справедливо и стабилно бъдеще “, добави Станишев.

„ Винаги сме отстоявали тезата, че икономическото възобновяване би трябвало да върви ръка за ръка със обществени цели и такива, свързани с околната среда. Разбирането, че тези неща са свързани е фундаментална смяна в метода на европейско ниво, за която ПЕС настояваше още от последната финансова рецесия. Без напъните на социалистите в последните години, през днешния ден Европейски Съюз щеше да повтори грешките с политиките на бюджетни ограничавания “, съобщи още водачът на социалистите.

По време на срещата левите водачи показаха поддръжка за шведския министър председател Стефан Льовен и шведската социалдемократическа партия в напъните им да намерят излаз от настъпилата политическа неустойчивост в страната.

Участниците осъдиха последните офанзиви на унгарското държавно управление над европейските полезности и приветстваха безапелационната реакция по тематиката на комисаря за равнопоставеност Хелена Дали, която също е от лявото политическо семейство.

По отношение на имунизациите, социалистите обявиха, че желаят Европейски Съюз да играе стратегическа роля и да употребява непотребните налични количества в поддръжка на хората и страните, които имат потребност от тях по света.

На срещата участваха:

· Антонио Коща, министър-председател на Португалия

· Жозеп Борел, висш показал на Съюза за външна политика и политика на сигурност

· Паоло Джентилони, Европейски комисар за стопанската система

· Елиза Ферейра, Европейски комисар за кохезия и промени

· Илва Йохансон, Европейски комисар за вътрешни работи

· Ираче Гарсия Перес, водач на Групата на социалистите в Екологичен потенциал

· Пол Манет, водач на белгийската социалистическа партия (Валония)

· Фофи Генимата, водач на гръцката социалистическа партия ПАСОК

· Алексис Ципрас, водач на гръцката Сириза (наблюдател)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР