С пълно мнозинство от 140 гласа "за" Народното събрание ратифицира

...
С пълно мнозинство от 140 гласа "за" Народното събрание ратифицира
Коментари Харесай

С пълно мнозинство парламентът подкрепи Северна Македония за НАТО

С цялостно болшинство от 140 гласа "за " Народното събрание ратифицира протокола за присъединението на Северна Македония.

Ратификацията бе подкрепена от групите на ГЕРБ, "Обединени патриоти ", Движение за права и свободи, "Воля ", както и от самостоятелните депутати. Заседанието на Народното събрание стартира без присъединяване на Българска социалистическа партия. Социалистите бойкотират работата на законодателя поради измененията в Изборния кодекс. Гост в пленарната зала бе ръководителят на македонския парламент Талат Джафери.

България ще продължи своята поредна поддръжка за напъните на Северна Македония за европейска и евроатлантическа интеграция, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в диалога си с Талат Джафери.

Джафери изрази признателност към България за напъните и поддръжката, която страната ни е оказала за европейска и евроатлантическа интеграция на Северна Македония. Диалогът и съдействието могат да ни водят напред, добави той

Вицепремиерът Екатерина Захариева дефинира момента като исторически и прикани да продължи сполучливото развиване на инфраструктурата, създаване на скоростни пътища и автомагистрали, както и насърчаването на вложенията в двете стопански системи.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ означи, че присъединението на Северна Македония към НАТО е пътят за създаване на мощни и постоянни Балкани.

Волен Сидеров пък показа анекс към контракта за другарство сред България и Македония и изиска от изпълнителната власт да подсигурява, че няма да се стига до заграбване на исторически обстоятелства и събития от страна на Скопие.

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува отсъствието на Българска социалистическа партия, само че акцентира, че мястото на Северна Македония е в Европейски Съюз и НАТО.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов разкритикува Скопие за дългогодишното дискриминиране на хора с българско съзнание, само че все пак поддържа ратификацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР