С пълно мнозинство общинските съветници в Бургас подкрепиха докладната записка

...
С пълно мнозинство общинските съветници в Бургас подкрепиха докладната записка
Коментари Харесай

Северният обход извежда от Бургас транзита към Слънчев бряг

С цялостно болшинство общинските съветници в Бургас поддържаха докладната бележка от кмета Димитър Николов за построяването на Северния обход на регионалния град. Заради значимостта й, тя бе изтеглена като първа точка в дневния ред на днешното съвещание на локалния парламент.

" Това е извънредно значим освен за Бургас план, защото с него ще се изведе огромна част от директния трафик, който замърсява въздуха и амортизира градската ни инфраструктура, само че и за всички пътуващи от автомагистрала " Тракия " към Слънчев бряг и прибиращите се оттова в посока София. Освен това Северният обход дава опция за развиване на Бургас в западна посока с търговско-индустриални действия. Чрез обхода и локалите ще дадем опция за старт на нови бизнес инициативи. Парите са обезпечени от страната, компанията е определена от АПИ и с днешното решение на бургаските общински съветници към този момент няма спънки планът да започва ", каза кметът Димитър Николов.

Северният обход на Бургас е трасиран. Частните парцели, през които минава, са отчуждени. Избрана е компания, която да извърши огромния план, финансиран със средства от републиканския бюджет. Това е " Пътстрой Бургас " ЕООД. Скоро се чака издаването на позволение за градеж от Министерство на регионалното развитие, след което ще стартира да тече 18-месечен период за осъществяване.

Бургас към този момент си има Южен обход, който извежда от града директния трафик за Южното Черноморие през Пътен възел Запад - обновената ул. " Крайезерна " - Пътен възел Юг. Сега следва по същия метод да бъде отклонен от града преносът за курортен комплекс Слънчев бряг и Северното Черноморие.

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала " Тракия " коли в региона на в този момент съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде построена по този начин наречената цялостна детелина. През тази детелина колите, на които не се постанова минаване през регионалния град, ще могат да завият наляво. През към този момент отчуждените елементи от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход. При Пети километър ще се построи мостово оборудване, като е планувана и връзка към предприятията и свободните имоти в близост, които се оформят като перспективна бизнес зона. След Пети километър новият път продължава до региона на Тенис център  " Авеню "  и близкия Аутлет. Там ще има пътен възел от вида тромпет, а под него малко кръгово кръстовище. Северният обход свършва на това място, като се влива в актуализирания и уголемен четирилентов път през бургаския квартал " Сарафово " към Поморие - Ахелой - Несебър - Слънчев бряг.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР