С падането на температурите навън, мотивацията за джогинг или друга

...
С падането на температурите навън, мотивацията за джогинг или друга
Коментари Харесай

6 ползи от студеното време, за които дори и не подозирате

С рухването на температурите на открито, мотивацията за джогинг или друга физическа интензивност навън също потегля надолу. И това в действителност е тъпо, тъй като студеното време носи доста изгоди за здравето. Нека забележим кои са те.

Подобрява мозъчните функционалности

По-ниските температури поддържат мозъка избистрен. Проучване, извършено преди 4 години в Станфордския университет удостоверява, че когнитивните мозъчни функционалности като взимане на решения, обмисляне, памет и други, работят по-добре при ниски температури.  Само не забравяйте какъв брой нездравословно е да работите в непроветрена стая и прекомерно топло помещение и какъв брой по-добре ще се почувствате, в случай че по-често отваряте прозореца.

Помага за изгаряне на калории

Оптималната телесна температура е сред 36 и 37 ° C. Когато температурата на околната среда спадне, това се отразява на телесната температура и тогава се постанова да работите по-усилено, с цел да я поддържате. Процесът лишава доста количество сила, което значи, че тялото работи с цялостна скорост и покачва метаболизма, като по този метод изгаря повече калории. И точно това е една от аргументите зимните спортове навън да са толкоз потребни – практикувайте ги и ще отслабнете по-бързо!

Укрепва сърцето

Бягане, вървене, колоездене, ски – действия, осъществявани в студено време, укрепват сърцето заради изпомпване на повече кислородна кръв, с цел да компенсират интензивността и да поддържат оптимална телесна температура. Ако обаче сте със сърдечни проблеми, би трябвало да сте по-внимателни със зимните спортове, тъй като това, което укрепва здравото сърце, може да повлияе отрицателно на болното.

Подпомага битката с инфекциите

Есенният и зимният сезон се характеризират с голям брой настинки, грип и от предходната година -COVID-19. Въпреки това, честото излагане на студен чист въздух закалява тялото и укрепва естествените му защитни сили. Изследванията демонстрират, че при постоянното и систематично излагане на студено, имунната система на индивида се ускорява, което усилва способността му да се бори с инфекции и възпаления.

Подобрява съня

Преди лягане телесната температура естествено понижава, което забавя метаболизма и други процеси в тялото – по този метод то минава в режим на сън, при който настава цялостно успокоение. Високите температури могат да забавят този натурален развой, което е една от аргументите да спим добре през летните жеги. През зимата, на по-хладно се спи доста по-добре, изключително, в случай че преди този момент проветрите спалнята. Температурата в помещението, в идеалния случай, би трябвало да е сред 15-19 ° C.

Разкрасява

По-ниските температури също по този начин са и от изгода за кожата. В горещо време дребните кръвоносни съдове се уголемяват, което може да аргументи зачервяване и отичане, заради понижен приток на кръв. Няма потребност да се притеснявате за това през зимата. Също по този начин, мастните жлези са склонни да създават по-малко себум в студеното време, тъй че обривите няма да ви тормозят толкоз, колкото през топлите дни. Но, внимание – студът въпреки всичко може да изсуши кожата. Не забравяйте да нанасяте постоянно хидратиращи козметични артикули.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР