С оставка в джоба ли ходи вече здравният министър? Столът

...
С оставка в джоба ли ходи вече здравният министър? Столът
Коментари Харесай

Бомба във властта! Депутат от ПП-ДБ иска главата на свой министър

С оставка в джоба ли върви към този момент здравният министър? Столът на Христо Хинков се разклати. Депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов излезе с остро изказване във фейсбук във връзка изявление на Хинков за телевизия „ Евроком “. Министърът е обяснил, че се колебае дали да си подаде оставката поради несъгласия с премиера Николай Денков по кадрови въпроси, касаещи заместник-министри.

В тази връзка Васил Пандов, който е правист, само че е зам.-председател на парламентарната Комисия по опазване на здравето, е написал във фейсбук:
-->
Когато един министър има алтернатива дали споделя политиката на министър-председателя, който го е предложил за този пост, има единствено един заслужен ход - да си подаде оставката!

За страдание ще остане изгубеното скъпо време за промени на българското опазване на здравето. През последните месеци запомнихме министър Хинков със кавги по отношение на оферти план на методика за разработване на нова здравна карта, която планува трагично нарастване на броя на леглата, с което целим България не просто да бъде първа в Европа по брой кревати на глава от популацията, само че и да сложи своебразен връх.

Липса на каквито и да е дейности за надзор върху обществените държавни лечебни заведения, за които всекидневно има изявления. Създаде се публичен съвет по строителството на детската болница, от който никой не е удовлетворен (но за сметка на това тихомълком беше заменен изпълнителният шеф на компанията за строителство на детската болница с неразбираеми претекстове, евентуално с цел да се назначи " наша " кандидатура).

Не видяхме дейности за възстановяване на профилактиката и предварителната защита, което е най-важната част от програмата за ръководство в бранш " опазване на здравето ". Не е ясно каква ще е промяната на болничната помощ. Министър Хинков навлезе в проблематиката на дефицита на лекарствени артикули, без да е задълбочено квалифициран по тематиката и воден от натиска на злободневния проблем, няма систематичен метод.

Опитва се да трансферира неналичието си на визия в тази област на единствения експерт в екипа му - проф. Илко Гетов и на предходния министър проф. Сербезова (тази тематика към този момент се изчерпа от служебния министър Меджидиев, само че имаме странна и необяснима синергия в посланията на проф. Хинков и доктор Меджидиев).

Като става въпрос за екипа му, той назначи в политическия си кабинет и като шеф на дирекция лица, за които има подадени сигнали в прокуратурата за съществени финансови злоупотреби в огромна болница.

Обществото не беше осведомено какви позволения за нови лечебни заведения има издадени през последните месеци, нито какво чака пациентите и медицински експерти в това отношение. Не видяхме стъпки за смяна в региона, в която проф. Хинков е експерт - психологичното здраве на нацията.

Преди седмица още веднъж се показаха в Народното събрание срамните отчети и изказвания на Комитета за попречване на изтезанията към Съвета на Европа, само че не разбрахме какво КОНКРЕТНО ще бъде направено в скоро време за пациентите, като се изключи че има тактика за психологично здраве. Не видяхме одит на системата на незабавната помощ и доста други заложени в програмата за ръководство въпроси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР