С ожесточаването на войната в Украйна дойдоха и притесненията за

...
С ожесточаването на войната в Украйна дойдоха и притесненията за
Коментари Харесай

Кадиров призова Русия да обмисли използването на ядрени оръжия

С ожесточаването на войната в Украйна пристигнаха и терзанията за нейния край. Според висшия представител по външната политика на Евросъюза Жозеп Борел, анексирането на украински територии прави краят на военните дейности неосъществим. Чеченският водач Рамзан Кадиров пък прикани Русия да обмисли потреблението на нуклеарни оръжия с дребна мощ.

Рязката ескалация на обстановката към войната в Украйна, довела до присъединение на нейни територии към Руската федерация, предстоящо предизвика доста реакции.

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави съвсем неосъществим края на войната в Украйна, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

 
Обявена от съветския президент Владимир Путин анексия на Донбас, Запорожка и Херсонска област, прави доста по-труден, съвсем неосъществим, краят на войната. Русия е на път да загуби войната. Тя към този момент я е изгубила в честен и политически проект. Но Украйна към момента не е спечелила.
Жозеп Борел, върховен представител на Европейски Съюз по външната политика

Ръководителят на европейската дипломация приказва на конгрес в Тоха, Североизточна Испания, на който отбрани наложените на Москва европейски наказания и военната помощ за Киев и прикани за продължение на напъните в тази тенденция, както и за увеличение на европейския боен боеприпас. Трябва да се оправим по-добре, както и да накараме светът да осъзнае аргументите и следствията на тази война, прикани още Борел.

Реакции имаше и от Украйна.

Политически анализатор от Киев назова подадената в петък от украинския президент Володимир Зеленски молба за присъединение към НАТО " несъразмерен отговор " на продължаващото нахлуване на съветския президент Владимир Путин против Украйна и опитите му да причисли украинска територия към Русия.

 
Путин един тип анексира наши територии, които не управлява, само че декларира, че е подготвен да отиде и по-далеч. Ние също сме подготвени да продължим. Този ход е също по този начин апел към НАТО да бъде по-решителна. Отмина времето на половинчати решения, съмнителни взаимни отстъпки, оттегляне от решения.
Володимир Фесенко, началник на мозъчния концерн " Пента център "

Не стана ясно незабавно какво значи " ускорено " кандидатстване, защото за влизане в НАТО се изисква единомислещата поддръжка на членовете на алианса. Анализаторът съобщи, че присъединението на Украйна към Алианса надали ще се случи скоро, и макар че вероятността за участие " нараства доста ", това евентуално ще стане едвам след края на войната.

Междувременно чеченският водач Рамзан Кадиров с краен апел за развиването на войната. Той съобщи, че Русия би трябвало да обмисли потреблението на нуклеарни оръжия с дребна мощ в спора в Украйна. Това изказване пристигна малко откакто бе обявено за нови неуспехи на съветските сили на бойното поле.

Кадиров насочи рецензии към съветските командири поради това, че са изтеглили съветските сили от източния украински град Лиман в събота, което той дефинира като занемаряване на града. Според него би трябвало да бъдат взети по-драстични ограничения, стигащи до оповестяването на военно състояние в граничните региони и до използването на нуклеарни оръжия с ниска мощ ", сподели чеченският водач.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР