С официална церемония „първа копка“ днес МУ – Пловдив започна

...
С официална церемония „първа копка“ днес МУ – Пловдив започна
Коментари Харесай

В МУ-Пловдив стартира строежът на нов модерен комплекс

С публична гала „ първа копка “ през днешния ден МУ – Пловдив стартира построяването на нов съвременен корпус на ул. " Любен Каравелов " 26. Церемонията откри персонално ректора на Медицинския Университет в Пловдив проф. Мариана Мурджева. До нея застана заместник-кмета по “Oбразование, бизнес развиване и европейски политики” Стефан Стоянов. В събитието се включиха и компаниите, които ще осъществят плана.

Проф. Мурджева употребява случая да благодари на кмета на Пловдив, Здравко Димитров, както и на зам.-кмета господин Стоянов, за съдействието да се обезпечи терен за новия комплекс.

Там ще се обитават катедра „ Обществено здраве “, департаментът по чуждоезиково образование, както и катедра „ Образна диагностика “. Освен обучителни действия в новата постройка ще се развиват и научно-изследователски планове.

С благопожелание за добър старт проф. Мурджева и шефът на компанията по осъществяването на плана, Лина Бибова, счупиха бутилка шампанско в загребващата лопата на багера, който ще стартира дейностите по градежа.

Стартирането на строителството е в осъществяване на Мандатната стратегия на Ректора проф. Мариана Мурджева „ За ръководство и развиване на МУ-Пловдив (2019-2023г.), раздел „ Подобряване на инфраструктурата “.

Изпълнител на дейностите по публичната поръчка за построяването на обекта „ Административно-учебен комплекс “ е компания „ БИБОВ И КО “ ООД. Проектант на плана е RT CONSULT, арх. Радко Тодоров.

Финансирането, което възлиза на към 10 млн. лева е напълно със лични средства на Университета.

Със своята модерна визия постройката ще се вписва прелестно в модерната инфраструктура на Медицинския университет в града.

Проектът планува новата постройка да бъде на 7 етажа, а в нея да се обитават 46 образователни зали, 51 кабинета, както и други пространства. На всеки етаж ще бъде самостоятелен ъгъл за отдих, показват от Университета. Комплексът ще предложи благоприятни условия за работа и образование на близо 1200 индивида. Осигуряването на достъп за хора с увреждания е един от главните цели.

Строителството е планувано да завърши за 730 календарни дни.

На церемонията „ Първа копка “ проф. Мурджева акцентира, че с построяването на новия образователен комплекс МУ-Пловдив за следващ път потвърждава ангажираността си в основаване на модерни университетски условия на образование на своите студенти и преподаватели, както и обезпечаването на поддръжка за развиване на техния капацитет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР