С обвинителен акт на Районна прокуратура-Добрич, 30-годишният Й.Д. отива на

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура-Добрич, 30-годишният Й.Д. отива на
Коментари Харесай

Съдят рецидивист побойник

С обвинителен акт на Районна прокуратура-Добрич, 30-годишният Й.Д. отива на съд за това, че е предизвикал тежка телесна щета на собствен прочут. Той ще бъде съден за закононарушение по член 128, ал.2, по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс.

На 18 март 2023 година обвиненият дружно със собствен другар отишли до авто сервиз, намиращ се на улица „ Бойчо Огнянов “ в град Добрич. Й.Д. забелязал прочут, който минавал покрай въпросното място, и бързо се запътил към него. Без никаква забележима причина, напълно изненадващо, обвиненият нанесъл удар с пестник в региона на главата на другия мъж. Той паднал на земята беззащитен и очевидно в безсъзнание. След това Й.Д. се доближил и му нанесъл още един удар в региона на гърдите.

Последвала реакция от страна на очевидци, намиращи се наоколо, и 30-годишният мъж избягал. Потърпевшият бил отведен неотложно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран. Имало действителна заплаха за живота на мъжа (43 г.), защото той получил тежки мозъчни контузии, които наложили оперативна интервенция.

При извършеното следствие била назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, чиито изводи били, че в резултат на нанесения му побой, потърпевшият получил дифузна контузия на основния мозък, кръвоизливи под твърдата мозъчна обвивка и меките мозъчни обвивки, вътремозъчен кръвоизлив и гръдна контузия. Тези тежки пострадвания провокирали непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, разстройство на съзнанието и увреждане на десни ръка и крайник.

В хода на процесуалните дейности по случая изрично била потвърдена съпричастността на Й.Д. към осъщественото закононарушение. Той бил притеглен в качеството му на обвинен и „ арестуван под стража “ след почетено искане на Районна прокуратура – Добрич.

Й.Д. е добре прочут на органите на реда и е осъждан три пъти. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Районен съд-Добрич. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от три до 10 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР