С новите правила, които Европейската комисия предложи в началото на

...
С новите правила, които Европейската комисия предложи в началото на
Коментари Харесай

Нова система автоматично ще ограничава скоростта на колите


С новите правила, които Европейската комисия предложи при започване на седмицата, пътищата в цяла Европа ще станат още по-безопасни.

До 2022 година новите коли в съюза ще бъдат внасяни с технология за автоматизирано ограничение на скоростта, която съгласно специалистите е "голям скок в сигурността на пътя “.

Освен това колите ще бъдат оборудвани със системи за автоматизирано спешно прекъсване и електронни записващи устройства, предопределени да "съхраняват значими данни за положението на колата в миг директно преди конфликт “.

С новите системи ще бъдат оборудвани освен колите, само че също по този начин ванове и тирове.

Съвкупност от видеокамери ще следи за знаци за ограничаване на скоростта, а компютърът ще приема данните от GPS-а, като по-късно ще осведоми лидера за подобаващата скорост с която би трябвало да се движи и автоматизирано ще я понижа.

Системата за спешно прекъсване пък ще следи за велосипедисти и пешеходци, които изненадващо изскачат пред колата, и ще задейства стремително спирачките.

В развой на разработка са и системи, които ще предотвратяват качването на пияни водачи зад кормилото.

"С тези дейности ще предотвратим близо 25 хиляди смъртни случая в идващите 15 години “, споделят от Европейският съвет за транспортна сигурност.

Разбира се, приемането на предложенията може да отнеме време поради идните избори за Европейски парламент. Отделните страни също би трябвало да преценяват, дали да приложат разпоредбите на територията си.
Но даже и да го създадат, всеки водач може да надвие системите за сигурност и да обезсмисли използването им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР