С непопулярни мерки срещу пандемията: в Москва затварят по домовете

...
С непопулярни мерки срещу пандемията: в Москва затварят по домовете
Коментари Харесай

В Москва: 4-месечна карантина за неваксинираните възрастни

С непопулярни ограничения против пандемията: в Москва затварят по домовете им възрастните хора над 60 години, които не са имунизирани. „ Домашният режим “ ще важи до 25 февруари следващата година, разгласи кметът Собянин.

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че от 25 октомври до 25 февруари следващата година се вкарва по този начин нареченият „ домакински режим “ за две групи хора: неимунизираните над 60-годишна възраст и страдащите от хронични болести. Те не трябва да напущат домовете си в столицата. Тази мярка не се отнася за тези възрастни хора, които са преболедували от Ковид-19 през последните 6 месеца, както и за имунизираните.

До това решение се стигна, откакто през последните седмици беше регистриран исторически най-високият растеж на нови болести в Русия – най-много измежду деца в учебна възраст и измежду хората над 60 години.

Над 1000 жертви за денонощие

Оперативният щаб за битка против ковид предложи още една мярка за по-ефективно справяне с растежа на новите болести: дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат оповестени за неработни в цяла Русия. Щабът даже предлага тези райони, където епидемиологичната обстановка е изключително тежка, да разгласят за почивна и цялата предходна седмица.

Оперативният щаб оповестява още, че новите болести в границите на едно денонощие леко понижават като брой, само че пораства цифрата на смъртните случаи за денонощие. Вчера даже беше маркиран скръбен връх: след болест с ковид във вторник починаха 1015 жители на Руската Федерация. Така общият брой на жертвите на Ковид-19 в Русия доближи 225 325 души. Преболедувалите са малко на 7 милиона, като общият брой публично регистрирани случаи на Ковид-19 възлиза на малко над 8 милиона.

Най-вече неимунизирани заболяват

Заразата с ковид тази година се популяризира в Русия по-бързо, в сравнение с през 2020, заяви министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко. Той акцентира, че главната маса измежду заболелите са хора, които не са се ваксинирали.

По данни на Министерството на здравеопазването, през тази година двойно се е нараснал и броят на бременните дами, които лежат в реанимация с тежка форма на Ковид-19. Нараснали са и случаите на болест с ковид измежду децата и юношите до 18-годишна възраст, като при към половината от тях заболяването протича с клинична симптоматика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР