"С настоящата декларация изразяваме принципното си съгласие с позицията на

...
"С настоящата декларация изразяваме принципното си съгласие с позицията на
Коментари Харесай

Апелативна прокуратура - София с подкрепа към Иван Гешев

"С актуалната декларация показваме кардиналното си единодушие с позицията на Асоциацията на прокурорите в България по повод избора на основен прокурор на Република България ".

Това се споделя в позиция на Апелативна прокуратура гр. София във връзка с избора за основен прокурор.

"Считаме, че процедурата за избор на основен прокурор бе извършена напълно в изискванията на гласност, бистрота и правда, в сходство с наредбите на Конституцията на Република България и Закона за правосъдната власт, при ценене на професионални и юридически критерии.

Категорично се противопоставяме против всевъзможни опити за политизиране на избора, както и против каквато и да било външна интервенция и напън в процедурата, водещи до уронване престижа и независимостта на Прокуратурата на Република България като част от правосъдна власт.

В този смисъл заявяваме единодушието си с позицията на Асоциацията на прокурорите в България и апелите за преустановяване опитите за политизиране на избора за основен прокурор ", се споделя още в нея

Прокурорите, следователите и чиновниците от правосъден регион Търговище също поддържаха позицията на Асоциацията на прокурорите в България по отношение на избора на основен прокурор:

"Категорично не одобряваме опитите за политическо вмешателство при осъществяване на процедурата за избор на основен прокурор на Република България.
Изборът следва да бъде осъществен само по професионални и юридически критерии. Членовете на Прокурорската гилдия при Висш съдебен съвет безапелационно опазиха както избора си, по този начин и достолепието магистратите и чиновниците в Прокуратурата на Република България.

Призоваваме за преустановяване на всички опити за уронване престижа на прокуратурата и правосъдната власт в Република България ", се споделя в тяхна позиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР