С нарастващите рецепти за семаглутидни лекарства, включително Wegovy и Ozempic,

...
С нарастващите рецепти за семаглутидни лекарства, включително Wegovy и Ozempic,
Коментари Харесай

Ozempic е във възход. Това може да е проблем за хранителните компании

С възходящите предписания за семаглутидни медикаменти, в това число Wegovy и Ozempic, продавачите на храни от ден на ден задават въпроси по отношение на опцията за забележителна смяна в това по какъв начин - или какъв брой - хората ядат.

Все по-популярните медикаменти нормално работят, като понижават апетита на пациентите. С 1,7% от популацията на Америка, предписано лекарство семаглутид през 2023 година - 40 пъти повече през последните пет години - това може да сътвори съществени проблеми за хранително-вкусовата индустрия.

Засега наподобява, че мислят за тези медикаменти по метода, по който вършат питателните капризи: наблюдават деликатно държанието на потребителите и мислят за способи да се възползват от трендовете. Но може да се наложи да одобряват възхода на този клас медикаменти по-сериозно от стилните диети, споделят някои анализатори в промишлеността.

По време на диалог с анализатори от Уолстрийт в четвъртък основният изпълнителен шеф на Conagra Шон Конъли сподели, че компанията ще поправя съгласно потребностите, в случай че клиентите ядат по-малко или желаят разнообразни типове храна.

„ Да кажем, че отиват на по-малки порции, след което ние развиваме нововъведенията и проектираме по-малки порции “, сподели Конъли.

„ Ако те преминат към разнообразни типове хранителни субстанции... ние прекосяваме към разнообразни типове хранителни субстанции “, сподели той. „ Ако трансформират размера на опаковката, която хапват, ние ще променим това. “ Conagra има необятно портфолио от хранителни марки, в това число Healthy Choice, Duncan Hines и Marie Callender’s.

 Лекарства като Ozempic могат да трансформират метода, по който хората се хранят, засягайки продавачите на храни. Лекарства като Ozempic могат да трансформират метода, по който хората се хранят, засягайки продавачите на храни. Jaap Arriens/NurPhoto/Getty Images

Този вид метод не е нищо ново. Големите хранителни компании непрестанно развиват своите артикули, с цел да се приспособяват към потребителските трендове. И с уелнес преди всичко за мнозина - освен за хора, приемащи семаглутидни медикаменти - фирмите към този момент са трансформирали своите артикули в опит да се харесат на потребителите, които се грижат за здравето.

PepsiCo и Coca-Cola оферират своите артикули в по-малки размери за клиенти, които желаят помощ при контрола на порциите (или които желаят да харчат по-малко). Компаниите за газирани питиета последователно отстраниха думата „ диета “ в интерес на „ нула захар “ за по-подходящо брандиране. И огромни марки като Mondelez получават дребни, съвременни, с цел да им оказват помощ да се приспособяват към бързо изменящите се усети.

Но диетичните капризи идват и си отиват. Това може да е друго.

Лекарства като Ozempic „ имат капацитета да окажат по-голямо влияние върху потреблението на храна... в сравнение с, може би, всичко, което сме виждали преди “, сподели анализаторът на Bernstein Алексия Хауърд. Промяната няма да се случи за една нощ, означи тя, само че може да бъде дълготрайна.

 Пакетите Wegovy се движат по конвейер в индустриалните уреди на Novo Nordisk A/S в Хилерод, Дания, в понеделник, 12 юни 2023 година Успешното лекарство за затлъстяване на Novo Wegovy понижава риска от инфаркти и инсулти в дълго чакано изследване, стимулирайки акциите на датския производител на медикаменти и американския производител на евентуално конкурентно лекуване Eli Lilly & Co. Фотограф: Carsten Snejbjerg/Bloomberg посредством Getty Images Пакетите Wegovy се движат по конвейер в индустриалните уреди на Novo Nordisk A/S в Хилерод, Дания, в понеделник, 12 юни 2023 година Успешното лекарство за затлъстяване на Novo Wegovy понижава риска от инфаркти и инсулти в дълго чакано изследване, стимулирайки акциите на датския производител на медикаменти и американския производител на евентуално конкурентно лекуване Eli Lilly & Co. Фотограф: Carsten Snejbjerg/Bloomberg посредством Getty Images Carsten Snejbjerg/Bloomberg/Getty Images/File

„ С този клас опиати мисля, че въпросът в действителност е какъв брой хора са подготвени да ги опитат? “ Хауърд сподели. „ И тогава каква е степента на отдръпване? “ За да се приспособяват към допустима смяна, фирмите би трябвало да „ възнамеряват разнообразни сюжети “, сподели тя.

Главният изпълнителен шеф на Walmart в Съединени американски щати Джон Фърнър неотдавна сподели пред Bloomberg, че вътрешните данни на компанията демонстрират, че клиентите, които одобряват Ozempic, купуват малко по-малко храна от общото население, макар че предизвести, че е прекомерно рано да се вършат каквито и да било изводи от анонимните данни на клиентите. В отговор на искане за коментар от CNN Walmart сподели, че няма какво да добави.

„ Приемането на [лекарства срещу затлъстяване] може да докара до необятна и трайна смяна в държанието измежду забележителна демографска група, която съставлява несъразмерен дял от потреблението на храна “, предизвестиха анализатори на Morgan Stanley в проучвателен отчет от август.

Компаниите евентуално ще трансформират предложенията си в отговор на приемането на тези типове медикаменти, пишат анализаторът на Morgan Stanley Памела Кауфман и други в спомагателна записка през септември.

За някои това ще бъде по-голямо издигане, в сравнение с за други.

„ Виждаме, че фирмите с висока експозиция на по-малко здравословни храни като закуски, сладкарски произведения и сладки печени произведения са най-засегнати “, съгласно известието от септември. Марки като Hostess, която създава Twinkies, Ding Dongs и HoHos, може да понесат удар.

Smucker, който неотдавна разгласи, че придобива Hostess, не наподобява прекомерно угрижен.

„ Има доста способи, по които потребителите ще продължат да похапват “, сподели основният изпълнителен шеф Марк Смъкър по време на диалог с анализатор през септември, обсъждайки придобиването.

„ Сладките закуски ще продължат да бъдат на радара “, добави той. „ Считаме, че нашите прогнози тук са здрави. “

Много условия биха могли да понижат въздействието на медикаменти като Ozempic върху хранително-вкусовата индустрия: ползата към тези медикаменти може да изчезне или търсенето може да надвиши предлагането. Или хората, които одобряват медикаментите, може да не трансформират диетата си по способи, които оказват доста въздействие върху продавачите на храни.

И това може да е от изгода за избрани елементи от промишлеността, в това число продавачите на по-хранителни храни.

„ Хората, които одобряват тези медикаменти, несъмнено получават угнетяване на апетита [и] ядат по-малки количества “, означи Джоди Душай, помощник професор по медицина в Харвардското здравно учебно заведение. „ Диетолозите и лекарите, които го предписват, споделят на хората, че в случай че приемът ви е намалял, желаете да се концентрирайте върху яденето на високо питателни храни, за разлика от храни с ниско качество. “

— Parija Kavilanz и Deidre McPhillips от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР