С над 300 творби деца и ученици се включиха в

...
С над 300 творби деца и ученици се включиха в
Коментари Харесай

Над 300 детски творби събра конкурсът на Община Стара Загора

С над 300 произведения деца и възпитаници се включиха в първия по рода си онлайн състезанието на тематика „ Великденско обръщение “, проведен от Община Стара Загора. Възпитаници на разнообразни учебни заведения и детски градини, на възраст от 3 до 15 години, с възторг още със старта на самодейността, изпращаха фотоси на направени разнообразни картини, украси, сувенири, стихотворения и видео послания, свързани с един от най-светлите християнски празници - Великден. 

За пъстрата палитра способстваха както самостоятелни, по този начин и групови участници. „ Получихме доста красиви и разнообразни творби. Всички бяха заредени с доста позитивна страст. Искаме да благодарим на участниците, на учителите от детски градини и учебни заведения, които бяха също доста дейни “, споделят уредниците от отдел „ Култура “.  

В конкуренцията се включиха дребни и огромни от разнообразни краища на България. Има произведения от Стара Загора, Раднево, Димитровград, Казанлък, Сливен, Русе, Варна, Бургас, Разград, Исперих, София, Тутракан, Шумен и Нови пазар. Най-активни в състезанието с оферти бяха малчугани от Русе и Бургас. Всички оферти ще бъдат оповестени до края на Светлата седмица на формалната фейсбук страница на отдела „ Култура и туризъм към Община Стара Загора “ по реда на тяхното постъпване.

„ Благодарим деца, по тази причина че не спирате да мечтаете и да се вдъхновявате от най-малките неща. Благодарим, че пресъздадохте празника по необикновен и трогателен метод. Така вие създадохте прелестно въодушевление “, споделят още уредниците. 

Експертно жури ще оцени и отличи най-хубавите произведения, а всички участници ще получат грамоти. Имената на наградените ще бъдат оповестени във фейсбук страницата на отдел „ Култура и туризъм “, както и на уеб страницата на Община Стара Загора до края на месец април.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР