С наближаването на зимата се променят тенденциите в търсенията в

...
С наближаването на зимата се променят тенденциите в търсенията в
Коментари Харесай

Какво търсеха да купят потребителите в OLX през октомври

С наближаването на зимата се трансформират трендовете в търсенията в olx.bg и през октомври потребителите са имали максимален интерес към коли и авточасти. Това демонстрират данните на платформата за покупки и продажби, предоставени на " Дневник " като част от взаимния план за онлайн търговията OLX география.

Търсенето в авто категорията измества досегашния водач " Електроника " , като през предишния месец е регистриран двоен растеж в запитванията и те надминават 232 хиляди. Сериозна смяна се регистрира и в категория " За бебето и детето ". През октомври ползата към детските артикули внезапно се повишава и са регистрирани над 80 хиляди запитвания в категорията. Това е повече от два пъти в съпоставяне със септември, когато са близо 39 хиляди.

През месеца платформата регистрира повишение на интереса към съвсем всички предлагани артикули. Сред най-популярните категории остават също " Мода " и " Спорт, книги и занимание ", следвани от стоките за дома и градината.

Най-активни през октомври са потребителите от София-град, както и в централната и североизточна част на страната – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Варна, Велико Търново, Русе (вижте картата).

В Монтана, Враца, Габрово и Стара Загора търсенето на коли и авточасти е измежду най-високите (данните за всяка област се пресмятат на глава на населението). В Североизточна България най-желана е електрониката, до момента в който Ямбол е единствената област, където стоките от категория " Мода " изпреварват останалите по търсене.

Повече данни вижте в създадената от OLX и " Дневник " интерактивна карта OLX география. Тя демонстрира потребителската интензивност по области и най-търсените артикули за месеца, както и най-предлаганите от продавачите артикули и услуги. В мобилната версия за по-удобно прилагане виждате най-търсените категории артикули по области.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР