С новата година се наблюдава раздвижване в търсенето на работа

...
С новата година се наблюдава раздвижване в търсенето на работа
Коментари Харесай

Телефони и авточасти са най-търсените за покупка в OLX през януари

С новата година се следи оживление в търсенето на работа и на услуги в платформата за покупки и продажби olx.bg. През мекия януари се усилва и търсенето на артикули от категорията " Дом и градина ". Те изпреварват бебешките и детските артикули и се придвижват до петата позицията в най-търсените с 63 700 запитвания, демонстрират данните на платформата, предоставени на " Дневник " като част от взаимния план за онлайн търговията OLX география.

Най-търсени в първия месец на годината остават стоките от категория " Електроника ", следвана от " Автомобили и авточасти ", където ползата нараства и запитванията са с над 20 хиляди пъти повече спрямо предходния месец, като надвишават 232 хиляди. Сред най-популярните категории остават и " Мода ", " Спорт, книги и занимание " и " За бебето и детето ", въпреки към тях да се отбелязва по-слаб интерес спрямо декември 2017 година

BMW, Ски, Трактор, Nike, Аdidas и Iphone са най-търсените думи в уеб страницата през януари (облака от думи може да видите в интерактивната карта).

Най-активни в търсенията са потребителите от София-град и региона, потребителите от Централна и Северна България. Висока е интензивността и във Варна, Пловдив, Стара Загора (вижте картата). В София-област, Перник, Кюстендил, Смолян, Стара Загора и Пазарджик най-вече се търсят коли и авточасти. Те са най-желани и в Силистра, Монтана, въпреки там потребителите да са по-слабо дейни в търсенето (данните за всяка област се пресмятат на глава на населението). В останалите области превес има за електрониката.

Повече данни вижте в създадената от OLX и " Дневник " интерактивна карта OLX география. Тя демонстрира потребителската интензивност по области и най-търсените артикули за месеца, както и най-предлаганите от продавачите артикули и услуги. В мобилната версия за по-удобно прилагане виждате най-търсените категории артикули по области.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР