През 2016 г. 89% от онлайн търговците в България са

...
През 2016 г. 89% от онлайн търговците в България са
Коментари Харесай

През 2016 г. 11% от онлайн търговците в България не са реализирали продажби през сайтовете си

През 2016 година 89% от онлайн търговците в България са осъществили продажби на свои артикули през личните си уеб сайтове. Останалите 11 на 100 не са съумели да създадат нито една сполучлива продажба през интернет страниците си.

Това демонстрират данните на Европейската статистическа организация Евростат, която разгласява свое проучване за онлайн продажбите на Стария континент през 2016 година Оказва се, че 16% от всички компании в Европейския съюз с най-малко 10 души личен състав са получавали поръчки за своите артикули през личния уеб уебсайт или мобилното приложение, което оферират.

Най-голям % на онлайн търговците, осъществили продажби през уеб страниците си, има в Чехия – 98%. Следват Словакия и Финландия с по 97%. Най-нисък е процентът в Словения – 64 на 100.

При приблизително за Европейския съюз равнище от 85% България се подрежда в средата на тази ранглиста.
Компаниите в Италия, Германия, Австрия и Полша пък са тези, които най-често употребяват други платформи за електронна търговия, а не личните си интернет страници. Около половината онлайн търговци в четирите страни употребяват други уеб сайтове, с цел да предават стоките си.

По този индикатор минимален е дялът на такива компании в Чехия, Хърватия и Финландия с по 14%. При приблизително равнище от 39% за Европейския съюз България изостава доста със своите 27%.

Повече данни вижте в създадената от OLX и " Дневник " интерактивна карта OLX география. Тя демонстрира потребителската интензивност по области и най-търсените артикули за месеца, както и най-предлаганите от продавачите артикули и услуги. В мобилната версия за по-удобно прилагане виждате най-търсените категории артикули по области.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР