Американският президент Джо Байдън заяви, че в Близкия изток е

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че в Близкия изток е
Коментари Харесай

Байдън: Тотална война в Близкия изток е възможна, но не и неизбежна

Американският президент Джо Байдън съобщи, че в Близкия изток е допустимо да се стигне до тотална война, само че има и опция за споразумяване на споровете на Израел с „ Хамас “ в Газа и с подкрепяната от Иран формация „ Хизбула “ в Ливан, заяви Българска телеграфна агенция.

Снимка: Reuters

„ Възможна е тотална война, само че мисля, че има и опция - към момента можем да реализираме съглашение, което може да промени радикално целия район “, сподели американският президент в предаването „ Дъ Вю “ (The View) по Ей Би Си.

 Двама пасажери са в болница след предизвестие за конфликт на самолети Светът 2 мин. Двама пасажери са в болница след предизвестие за конфликт на самолети  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  Доц. Мангъров за пандемията от COVID-19: Част от хората починаха от свръхлечение Лице в лице 4 мин. Доц. Мангъров за пандемията от COVID-19: Част от хората починаха от свръхлечение  Мъж умъртви брачната половинка и щерка си, рани тежко другите си две деца и майка си Светът 1 мин. Мъж умъртви брачната половинка и щерка си, рани тежко другите си две деца и майка си  При 90 км/ч: Жена изпадна от кемпер и почина - помислила, че отваря вратата на тоалетната Светът 2 мин. При 90 км/ч: Жена изпадна от кемпер и почина - помислила, че отваря вратата на тоалетната  Британският министър председател: Напуснете неотложно Ливан, евентуално сме на ръба на цялостна война Светът 2 мин. Британският министър председател: Напуснете неотложно Ливан, евентуално сме на ръба на цялостна война  Ангел Кунчев за прекарания COVID-19: Отново изчезна усетът, с остра кашлица, чувстваш се разрушен Тази сутрин 2 мин. Ангел Кунчев за прекарания COVID-19: Отново изчезна усетът, с остра кашлица, чувстваш се разрушен  Двама пасажери са в болница след предизвестие за конфликт на самолети Светът 2 мин. Двама пасажери са в болница след предизвестие за конфликт на самолети  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  Доц. Мангъров за пандемията от COVID-19: Част от хората починаха от свръхлечение Лице в лице 4 мин. Доц. Мангъров за пандемията от COVID-19: Част от хората починаха от свръхлечение  Мъж умъртви брачната половинка и щерка си, рани тежко другите си две деца и майка си Светът 1 мин. Мъж умъртви брачната половинка и щерка си, рани тежко другите си две деца и майка си  При 90 км/ч: Жена изпадна от кемпер и почина - помислила, че отваря вратата на тоалетната Светът 2 мин. При 90 км/ч: Жена изпадна от кемпер и почина - помислила, че отваря вратата на тоалетната  Британският министър председател: Напуснете неотложно Ливан, евентуално сме на ръба на цялостна война Светът 2 мин. Британският министър председател: Напуснете неотложно Ливан, евентуално сме на ръба на цялостна война  Ангел Кунчев за прекарания COVID-19: Отново изчезна усетът, с остра кашлица, чувстваш се разрушен Тази сутрин 2 мин. Ангел Кунчев за прекарания COVID-19: Отново изчезна усетът, с остра кашлица, чувстваш се разрушен

Джо Байдън е в Ню Йорк тази седмица за срещите на Общото заседание на Организация на обединените нации и поставя старания да успокои напрежението, защото нарастват опасенията, че войната сред Израел и палестинските бойци от „ Хамас “ в Ивицата Газа може да обхване и Ливан.

Американският президент е дълготраен съдружник на Израел, само че упорства за решение с две страни на израелско-палестинския спор и сподели, че намерено е изразил несъгласието си по въпроса пред израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Всяка ракета по енергийната ни мрежа може да докара до нуклеарна злополука, сподели той

„ Не съм склонен с неговата позиция. Необходимо е решение с две страни. Това би трябвало да се случи “, подчерта Джо Байдън.

Байдън добави, че откакто бъде контрактувано преустановяване на огъня с  „ Хизбула “ и в Газа, ще може да бъде обърнато внимание на Западния бряг.

„ Възможно е и употребявам всяка парченце от силата си, с цел да реализира това. Желание за смяна има “, акцентира той.

По време на Общото заседание на Организация на обединените нации президентът прикани за поддръжка на многостранната дипломация и на интернационалното право

Израел през днешния ден разшири обсега на въздушните си удари в Ливан и смъкна ракета, за която „ Хизбула “ съобщи, че е била ориентирана против централата на разследващата агенция „ Мосад “ покрай Тел Авив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР