С наближаването на зимата често цветарите имат въпроси как да

...
С наближаването на зимата често цветарите имат въпроси как да
Коментари Харесай

Как да приготвим розите за зимен сън?

С наближаването на зимата постоянно цветарите имат въпроси по какъв начин да защитят обичаните си растения от студената зима. Най-доброто покритие за презимуващи растения е пълен пласт сипкав сняг. Розите имат потребност от специфична подготовка за зимен сън.

Изненадващо, в страни, където зимите са сурови, само че снежни, доста податливи на мраз растения презимуват много сполучливо. Това е по този начин, тъй като растенията са покрити дълго време и надеждно от пълен сняг, почиват и топлината идва чак напролет. А в България зимите са разнообразни – някои са топли и меки, съвсем без сняг, а други – студени, даже мразовити и доста снеговити.
Време е да приготвим розите за зимен сън
Всеки градинар знае, че есента е време, в което би трябвало да приготвим градината си за идващата зима. Това не всеки път е лесна задача и порад...

Има случаи, в които розите стартират да цъфтят доста по-рано, в сравнение с би трябвало. Това е по този начин, тъй като от време на време времето е в действителност топло. След това обаче, в случай че застудее внезапно /а постоянно става така/, розите измръзват. Най-добрият вид за цветята обаче е да бъдат покрити с пълен сняг още през есента и покривката да остане чак до пролетта – по този начин можем да сме сигурни, че ще се радваме на зеленина и изобилен разцвет напролет и лятото.

И по този начин, по какъв начин можем да помогнем на нашите рози да се приготвят за огромен сън?

Повечето от тях презимуват по-добре, в случай че порастват във водопропусклива, безводна почва. Ако растението не оцелее през зимата, гниенето му постоянно се предизвиква не от мраз, а от поливане. Ето за какво, когато засаждате рози в по-влажни почви, си коства да излеете спомагателен пласт дренаж (пясък, чакъл) в дупката.

Добре е да не торите растенията през втората половина на лятото. Това единствено ще насърчи растежа на нови издънки и листа, които може да замръзванат. Освен това почвата би трябвало да се полее щедро преди зимата, което е изключително значимо след изсъхнало лято и есен. Студът изсушава, тъй че сушата през есента може да бъде също толкоз пагубна за растенията.
Размножаване на рози - в този момент им е времето
Размножаването на рози посредством резници е допустимо когато и да е на годината. Най-подходящото време за това е ранна пролет или пък късна е...

Най-доброто, което може да извършите за розите си преди зимата, е да ги полеете щедро, по-късно да ги изрежете ниско и да ги увиете с найлон. Завържете ги добре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР