С наближаването на коледните празници надали си представяте само неизбежното

...
С наближаването на коледните празници надали си представяте само неизбежното
Коментари Харесай

Учени откриха най-доброто лекарство за махмурлук

С наближаването на коледните празници едва ли си представяте единствено неизбежното " боричкане " с навалицата из моловете в " досадното " търсене на дарове, само че несъмнено се замисляте и за домашния уют, който се свързва с тези празници. Те, дружно с Великден, са празници, отдадени освен на Христовата религия, само че и на вярата към домашния уют и семейството- време, в което се събираме с всички наши близки към празничната софра.

В тези редове въобще няма да скапваме чувството ви за фамилната топлота, която върви ръка за ръка с коледните празници. Дори няма да приказваме и за обвързваното с коледната софра преяждане. Но пък ще се спрем на прекаляването с алкохола, което сходно на преяждането, се свързва с коледната софра. Как да се преборим махмурлука след празничната вечер?

Изпитаната рецепта за справяне с махмурлук е зелевият сок, с който по това време разполага съвсем всяко българско домакинство. Но индийците, които колкото и да се " афишират " против алкохола, в действителност по консумация бързо доближават европейците (според публични данни от 2019 г европейците са най-големите потребители на алкохол, следвани точно от Китай и Индия) и непроменяемо се сблъскват с последвалия махмурлук. Именно те са разкрили най-хубавото лекарство против него. Това оповестява в. Мирър в края на ноември 2019 година

Мумбайски откриватели от локалния химико-технологичен институт вземат решение да търсят решение на казуса с махмурлука, от който страдат доста индийци след прекаляването с алкохол.

 сок от круша при махмурлук

Те концентрират вниманието си върху това по какъв начин другите артикули от хранително-вкусовата индустрия въздействат върху активирането на 2 ензима, които имат директна връзка с раазграждането на алкохола.

И откриват, че разковничето, което в действителност съставлява най-хубавото лекарство за махмурлук, се крие в сока от круша, кокосова вода и лайм (сладък). За да реализира мечтаният резултат той би трябвало да се подготвя в пропорции 65 % сок от круша, 26 % сок от сладостен лайм и 10 % кокосова вода.

Ефективни против махмурлук се оказали и доматите, краставиците и сиренето, само че едва ли ще желаете да си приготвите сок от тях. Вместо това ги консумирайте дружно с плодовата напитка, която в Мумбай се сочи за магически лек при махмурлук.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР