С наближаването на изборите за Европейски парламент политици, които целят

...
С наближаването на изборите за Европейски парламент политици, които целят
Коментари Харесай

От МС проговориха за бежанците и ,,Аз съм българче“: Абсурдно е! Някои са готови да стигнат до крайност

С наближаването на изборите за Европейски парламент политици, които целят да отклонят България от европейския стандарт на живот, настойчиво насаждат срах и ненавист посредством дезинформация. На прицел е възприятието за национална горделивост на българите, което създателите на подправените вести се надяват да обиден.
Това написаха на персоналната си страница във Facebook от Министерски съвет. Ето какво още споделиха от държавната осведомителна работа:
„ Фалшивата вест: Министерският съвет експресно трансформира закона за бежанците, с цел да може да приема хиляди бежанци, а с цел да се интегрират в обществото, ще се забрани „ Аз съм българче! “
Фактите:
– Промените в Закона за убежището и бежанците не са свързани с нови задължения на държавното управление. Става въпрос за законопроект, квалифициран през 2022 година от междуведомствена работна група към Министерството на правораздаването.
– Законът за убежището и бежанците няма нищо общо с Регламента Дъблин, който визира връщането на бежанци. Няма промени, свързани с противоположното приемане на лица, които търсят протекция. Това може да се види и от самия текст на документа, оповестен за публично разискване на strategy.bg.
– Целта на законопроекта е България да реализира сходство с общите стандарти на Европейския съюз, които засягат интернационалната протекция.
– С измененията в законопроекта ще се подобрят обменът и интеграцията сред базите данни на другите държавни органи. Ще се сътвори и поддържа „ Регистър за чужденците, търсещи или получили протекция на територията на Република България “.
– Бежанци се интегрират в обществото, на пазара на труда и в просветителната система от години. Интегрирането на децата бежанци в учебно заведение няма нищо общо със наличието на образователния материал. Твърдението, че ще се забрани проучването на стихотворението „ Аз съм българче! “ в учебно заведение, е неуместно и е показателно за крайностите, до които са подготвени да стигнат заинтригуваните от саботажа на проевропейското държавно управление, в името на частния си политически интерес. За сведение, „ Аз съм българче “ е стихотворение, което децата, получили протекция в България, учат в учебно заведение още в първи клас. И опитът демонстрира, че го рецитират на драго сърце “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР