С наближаването на есента въздухът става хладен, листата на дърветата

...
С наближаването на есента въздухът става хладен, листата на дърветата
Коментари Харесай

Полезно меню за есента за всеки ден

С наближаването на есента въздухът става студен, листата на дърветата капят, денят е по-къс, а заради тази причина стартира да се усеща неналичието на слънчевата светлина поради което понижава производството на серотонина - хормонът виновен за чувства като успокоение и благополучие.

Заедно с това той е обвързван с контролиране на разнообразни процеси - съня, психическата непоклатимост, ритъма на сърцето.

Реакцията на тялото се показва в потребност от повече въглехидрати, повишаващи равнищата на серотонин. Те се съдържат в доста нездравословни храни и такива, които качват тежестта. Можем обаче да избегнем тези неприятни последици, в случай че си дадем сметка, че се намираме в най-богатия на потребна храна сезон.

Това са плодовете и зеленчуците, а разнообразието им през есента е в действителност впечатляващо. Богатството от сочни храни, съдържащи скъпи хранителни субстанции и фитохимикали, е наслаждение освен за сетивата, само че и скъп асистент в построяването на мощен имунитет, с който да преминем през зимните месеци.

Ето някои от най-полезните есенни храни. С тяхна помощ може да изготвите потребно есенно меню за всеки ден.

Сочни ябълки

 Яжте ябълки през есента

При споменаването на потребна храна в съзнанието ни незабавно се появява ябълката, и това не е инцидентно. Флаваноидите, които съдържа, са извънредно мощен антиоксидант. Тя пази от онкологични болести, даже укрепва зъбите. Това са съществени аргументи да бъде включена измежду храните за ежедневна консумация през есента. Приготвяйте ябълкови сладкиши или пък печени ябълки.

Червени боровинки

Червената боровинка е апетитен, апетитен и здравословен есенен плод. Не единствено, че е нискокалорична, само че и богата на антоцианини, а те са скъпи за сърцето. Полезна е и при заболявания на венците, отделителната система, а и като предварителна защита и асистент при ракови болести.

Вкусна тиква

Ако има типична есенна храна, това е тиквата. Тя е доста добре заредена с потребни субстанции. Бета каротинът, фолиевата киселана и витамините, изключително скъпия в битката с вирусни болести витамин С, както и омега-3 мастните киселини са все изгоди, които можем да извлечем от тиквата. С помощта на тиквата ще запазим и кожата си свежа и хидратирана в студените дни. През есента си направете тиквен къс и печена тиква.

Пащърнак

 Пащърнак в есенното меню

Този кореноплоден зарзават от фамилията на морковите съдържа фибри, желязо, калий, витамин С. Сладкият му внимателен усет го прави подобаващ за сурова консумация или подготвен на пара. Есенните супи и ястията, които се подготвят с разнообразни зеленчуци, стават по-вкусни с пащърнак и по тази причина може да се окаже всеки ден съставка от менюто.

Печени кестени

Още една асоциация с есента е появяването на кестени на пазара. Съдържащият се в тях витамин В6 е доста значим за имунитета. Фибрите са потребни за храносмилането, а засищащият резултат на кестена подкрепя грижата за фигурата. Грижи се и за типа на кожата и кондицията на белите дробове.

Карфиол

 Полезно меню за есента за всеки ден

Полезните фитонутриенти са в обилие в карфиола, а те са добра предварителна защита против ракови болести. Той е добра предварителна защита и против неприятния холестерол, дава и нужния ежедневно витамин С, тъй че блюдата с карфиол могат да вземат участие в подготовката на дневното меню за есента.

Индивидуалният хранителен режим през есента е добре да се приготвя деликатно с мисъл за идната зима, в която не е без значение с какви ресурси на потребни субстанции ще влезем. Есента ни дава богат избор в тази посока.

Вижте също защити есенни предписания!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР