С мрачна прогноза за коронавируса излезе Световната здравна организация. Тя

...
С мрачна прогноза за коронавируса излезе Световната здравна организация. Тя
Коментари Харесай

СЗО с мрачна прогноза за пандемията

С мрачна прогноза за ковид излезе Световната здравна организация. Тя разгласи, че  не чака скоро завършек на пандемията. Затова СЗО за следващ път прикани всички страни да съблюдават прецизно здравните рекомендации - носене на маска, физическа отдалеченост, хигиена на ръцете и тестване.

Директорът на СЗО  Тедрос Гебрейесус предизвести, че макар конкуренцията за намирането на ефикасна ваксина за предварителна защита на Covid-19, такава още няма. „ Няма сребърен патрон сега и може и в никакъв случай да няма. Засега възпирането на епидемии се свежда до главните правила на публичното опазване на здравето и надзор на болесттите - тестване, изолираност, лекуването на пациенти и следенето и карантинирането на контактните им лица “, сподели Гебрейесус. В същото време доктор Мария ван Керхов - началник на звеното за Covid-19 в СЗ прикани държавните управления да не вкарват още веднъж блокади против ковид и уточни, че икономическите, обществените и здравните вреди от карантината, която беше въведена в друга степен допълнително от 100 страни, са „ колосални “, предава Българска телеграфна агенция.

Пред английския „ Телеграф ” Керхов сподели, че карантината би трябвало да бъде сменена с „ локализирани тактики ”. „ СЗО не предлага въвеждането на карантина, само че такава мярка трябваше да се употребява в редица страни заради скоростта на разпространяване на заболяването. Надяваме се обаче, че страните няма да би трябвало да я вкарват още веднъж ”, съобщи Керхов. Тя акцентира, че през идващите шест месеца няма да можем да разчитаме на основаването на „ безвредна и ефикасна ” ваксина против ковид-19. Вместо това Керхов прикани страните да употребяват наличните сега принадлежности, с цел да ползват „ самостоятелен, стеснен, локализиран ” метод против болестта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР