С минималната работна заплата у нас - 610 лв., двама

...
С минималната работна заплата у нас - 610 лв., двама
Коментари Харесай

Само пет дни море с минимална заплата

С минималната работна заплата у нас - 610 лева, двама българи могат да си разрешат да прекарат петдневна отмора по родното Черноморие, сподели информация на „ Монитор “ в онлайн платформите за резервации.

Със своето минимално месечно заплащане от малко над 3000 лева двойка от Германия може да летува по българските морски курорти цели 25 дни.

В роден уебсайт за резервации е посочено, че най-евтина излиза ваканцията в Златни пясъци – 605 лева за двама души, като с изключение на изхранването се включват още безвъзмезден паркинг и интернет.

В случая обаче мястото за настаняване не обезпечава безвъзмездни плажни такъми на морския бряг както е в множеството предложения за отмора у нас. През тази година в курорта чадърите и шезлонгите са на цени от 2 лева

Петте дни плаж пък са най-скъпи в региона на Несебър и Слънчев бряг. Докато в празненство дестинация номер едно по Черноморието нощувките за двама излизат 660 лева, в прилежащ Несебър те скачат с 20 лева

Сред предпочитаните туристически пазари и сътрудници на България е Германия, чиито поданици демонстрират забележителен интерес освен към родното море, само че и към балнео и СПА услугите, предлагани у нас.

Според данни на Евростат минималното работно заплащане на немските служащи и чиновници е в размер на 1557 евро (3045 лева.). С сходна заплата те елементарно биха могли да прекарат двадесет и пет дни, летувайки по плажовете у нас.

Наскоро вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира незабавна среща с немските туроператори, след появяването на репортаж от нощно заведение в Златни пясъци, където не се съблюдават противоепидемичните ограничения.

По време на нея бе разисквана рекламната тактика за представянето на България като страна, свободна от COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР