С мегафон в ръка Николай Бареков призова бизнесмена Иво Прокопиев

...
С мегафон в ръка Николай Бареков призова бизнесмена Иво Прокопиев
Коментари Харесай

Бареков от Буджака в Созопол: Прокопиев, излез!

С мегафон в ръка Николай Бареков прикани предприемача Иво Прокопиев да излезе от къщата си в местността Буджака в Созопол и да даде пояснение за какво е препречил достъпа до плажа. Бившият евродепутат се появи по бермуди с още десетина последователи пред солидната сграда, кацнала върху скалите. Те скандираха "Прокопиев, излез " и го освиркаха.

Според Бареков, който е уредник на митинга под надпис "Върнете Буджака на хората ", парцелът на Прокопиев спирал достъпа до морския бряг.

Преди да потегли към Буджака той прикани към акцията му да се причислят и Христо Иванов от "Да, България " и Ивайло Мирчев от "Демократична България ". Двамата бяха уредници на митинга със същия претекст пред сарая на Доган в парк Росенец на 11 юли. Сред плакатите на Бареков имаше и подигравка на Христо Иванов с надпис "Пинокиоq къде си ".

Привърженици на Бареков обикалят парцела на предприемача, до момента в който той го громи от мегафона.

Бареков бил засегнат, че край имотd на Прокопиев, построен върху скалите, е оставена единствено една дребна и стръмна пътека за риболовци и туристи, което де факто спирало достъпа до морето.



"Ние тръгнахме като цивилен, туристически митинг. Прокопиев е човек на зелените дела. Вие какво зелено виждате в това? Така строи бранителят на зелената идея - бетон върху скалите ", възмущаваше пред публицисти Бареков. И върза трикольор на оградата на къщата на Прокопиев, с цел да покаже, че българският брsг е държавна територия.

На Буджака Бареков потегли да ревизира и къде се изхвърлят отпадните води от къщата.

"Много готино е да пикаеш в морето, очевидно зелените държат доста на това нещо ", съобщи някогашният евродепут.

Бареков напомни, че къщата на Прокопиев на Буджака е запорирана от КПКОНПИ. "Говорим за 200 млн. лева Не единствено, че са го създали като скица, приходи, които не са ясни, само че и с поддръжката на страната ", нареждаше Бареков, обикаляйки къщата на Прокопиев.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев не бе открит за коментар дали парцелът на Прокопипев пречи на достъпа до морето.

Преди дни пред "24 часа " той изясни, че в случай че е по този начин, ще сезира РДНСК за срутване с тежка техника. При състояние, че се потвърди препречване с леки постройки, общината сама щяла да ги бутне, само че след септември, когато изтече мораториумът за строителство по Черноморското крайбрежие.

В Созопол Бареков не пропусна да разяснява и тематиката с името на Маджо, което изтече от лайфа на Христо Иванов на "Орлов мост " предходната вечер.

"12 година ни ръководят Прокопиев и СИК, в този момент обаче идва другата част на СИК и в един миг - преди редеше държавното управление Пашата, в този момент Маджо. Репликите сред Христо Иванов и Ламбовски демонстрират въздействието. Да отговорят каква е договорката, която те вършат ", съобщи някогашният евродепутат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР