"Не гласувах, не защото нямах избор. Беше ми далеч, имах

...
"Не гласувах, не защото нямах избор. Беше ми далеч, имах
Коментари Харесай

Червен картон за политиците! Радев да си издърпа министрите, циркът свърши

"Не гласувах, не тъй като нямах избор. Беше ми надалеч, имах работа, а трябваше да се върна в Пловдив, само че накарах цялото ми семейство да гласоподава през днешния ден. Всички гласоподаваха цветно и друго ", съобщи политикът и ефирен водещ Николай Бареков в студиото на Bulgaria ON AIR.

"С наслаждение гласувах. За първи път изпитах задоволство от това си деяние. Обичам новото, опитите, хареса ми, че съм вън от тази дребна стаичка, която приличаше на съблекалня в някой търговски магазин. Хареса ми, че има видимост на моето деяние. За първи път направих тази прилика - "Глас национален, глас Божи ", за разлика от предходните ми съпоставения, че няма глас национален ", уточни психолингвистът Стела Богомилова.

Бареков сподели, че необразованите политици са доста и че няма нищо ужасно при машинното гласоподаване.

"Наши събратя гласоподават, когато получат някакъв тласък. Очевидно е, че хората през днешния ден не гласоподаваха всеобщо и показаха посредством своето негласуване някакъв тип позиция по отношение на политическите процеси ", посочи той.

"Българинът, както и всеки актуален човек, не обича да папагалства и да се повтаря. Тези резултати не изненадват, в действителност изключителната изненада е занижената, по отношение на останалите години, изборна интензивност ", изясни Богомилова.

По думите ѝ всеобщо хората избират за кого да гласоподават като че ли отиват до магазина да купят нещо.

Относно разликата сред ГЕРБ и "Има подобен народ " от под 1%, Бареков разяснява, че за първи път в историята на България първата и втората политическа мощ не могат да създадат болшинство - т.е нямат 121 мандата. Според него това е червен картон за цялата политическа класа.

"Радев оттук насетне би трябвало да издърпа служебните си министри от позиция. Този цирк свърши в този момент, те към този момент нямат никаква морална легитимност да ръководят и уволняват ", добави още политикът.

"Мислите ли, че на трети избори Трифонов ще вземе 50% или Бойко ще падне под това?! Това няма да стане. Но факт е, че сега нито Борисов, нито Трифонов - двамата мега мачовци на българската политика нямат 120 депутати ", уточни още Бареков.

Богомилова е на мнение, че всеобщо хората гласоподават за личното си благоденствие.

"Когато сме в един примиренчески свят и когато ние не можем да се оправим с негативите му, ние оповестяваме приемливост. А хората не схващат, че когато човек е най-десен, има потребност от най-силно ляво, и противоположното ", безапелационна е тя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР