С кренвирши можете да приготвите разнообразни и интересни вкусотии. Много

...
С кренвирши можете да приготвите разнообразни и интересни вкусотии. Много
Коментари Харесай

Вкусни идеи с кренвирши

С кренвирши можете да приготвите разнородни и забавни вкусотии. Много вкусни и забавни на външен тип са октоподите от кренвирши.

За да ги приготвите срежете по дължина кренвиршите по този начин, че да се оформят четири ленти, а горната част не режете. Сварете ги леко.

 Кренвирши

Така ще се получи октопод с четири пипала, който можете да сложите в пюре, а очите му направете от точици майонеза. Тази концепция се посреща доста добре от децата.

С помощта на 2 кренвирша и 4 яйца можете да извършите красиви цветя. Пържете всяко яйце поотделно, като незабавно, щом го счупите в тигана, сложете резенчета кренвирши към жълтъка, само че по този начин, че да остане място сред резенчетата и него. Така ще получите красиви цветя с листенца от резенчета кренвирши.

 Паста с кренвирши

Оригинално наподобяват и сърцата от кренвирши. Те отново се вършат благодарение на яйца на очи. Щом чукнете яйцето в тигана, към него оформете сърце от разрязан, само че не до дъно, по дължина кренвирш.

 Кренвиршки

За да резервира сърцето формата си, може да си помогнете с клечки за зъби, с които да фиксирате двата му края.

Много са вкусни кренвиршите в бекон. За задачата са нужни толкоз резени бекон, колкото кренвирши ще употребявате. Увийте всеки кренвирш в резенче бекон, наредете в тавичка и запечете. След към 5 до 8 минути в загрята до 200 градуса фурна беконът става хрупкав и златист, а кренвиршите – сочни и вкусни.

Много вкусни и забавни стават кренвиршите със спагети. Но с цел да избягате от баналното разбъркване на спагети със запържени кренвирши, нарежете кренвиршите на късчета с към 2 сантиметра дължина и във всяко от тях забодете по няколко спагети.

Сварете ги, до момента в който спагетите не станат задоволително меки. Сервирайте със сос по избор.

Интересни и вкусни стават кренвиршите с кашкавал. Разцепва се всеки кренвирш по дължина, в отвора се поставят тънки лентички кашкавал и се запича в авансово загрята фурна.

Вкусни стават и кренвиршите с картофи. Сварете няколко картофа, обелете ги и ги нарежете на едри кръгли резени.

Наредете един ред картофи в намазана с лой тавичка. Покрийте с нарязани или настъргани кренвирши. Отгоре покрийте с слой картофи и поръсете с настърган кашкавал. Печете до златисто.

Вкусни са и кренвиршите в бутер тесто. Всеки кренвирш се разрязва на две, увива се в парче бутертесто и се пече в авансово загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР