Празникът на българската музика и танц ще започне още на

...
Празникът на българската музика и танц ще започне още на
Коментари Харесай

„Хоро край поморийския бряг“ отбелязва своята 15-годишнина с концерти в Поморие и Бургас

Празникът на българската музика и танц ще стартира още на 13.06.2024 година /четвъртък/ от 20:00 ч. в Летен спектакъл – Бургас с церемониален концерт

Фестивалът на клубовете за национални хорà „ Хоро край поморийския бряг “, провеждан под патронажа на кмета на община Иван Алексиев, отбелязва 15 години. На 14, 15 и 16 юни гостоприемно Поморие още веднъж ще посрещне стотиците участници в красивото събитие.

Празникът на българската музика и танц ще стартира още на 13.06.2024 година /четвъртък/ от 20:00 ч. в Летен спектакъл – Бургас с церемониален концерт „ Хоро се сбира “ с присъединяване на реализатори от разнообразни възрасти и градове – София, Варна, Благоевград и Разлог. Специален посетител ще бъде състав за изворен фолклор от Габрово. Три от танцовите осъществявания за първи път ще се срещнат със своята аудитория на сцена, особено във връзка годишнината от фестивала.

На 14.06.2024 година /петък/ концертът ще се състои от 20:00 ч. и на откритата сцена на НЧ „ Просвета 1888 “ – Поморие. Режисьор на концерта е доцент Георги Гаров. Организатори – Велиана Дачева (ръководител на танцов клуб „ Чайка Бургас – Поморие “) и Марио Гергинов (зам.-директор на 140. СУ „ Иван Богоров “ – гр. София).

Вратите ще бъдат необятно отворени за всички другари и посетители, ценители на фолклорното изкуство в безкрайното му разнообразие и хубост.

На 15.06.2024 година /събота/ фестивалът продължава от 16:00 ч. с дефиле на хороигралците по централната пешеходна алея, след което на площад „ Св.св. Кирил и Методий “ от 16:20 ч. ще се извият общи хорà. Специален участник във фестивала е Състав за изворен фолклор „ Тотка Шандуркова “ при НЧ „ Габрово – 2002 “ с началник Стефан Маринов.

Фестивалът ще приключи на 16.06.2024 година /неделя/ от 11:00 ч. със среща на ръководителите, в която някои от показаните хорà ще бъдат разучени под управлението на проф. Николай Цветков и доцент Георги Гаров – преподаватели в катедра «Хореография» към Югозападен университет «Неофит Рилски», град Благоевград.

Заповядайте дружно да се насладим и да подкрепим родното изкуство!
Вход свободен!
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР