С кошмарна прогноза за България излезе рейтинговата агенция S&P (Стандард

...
С кошмарна прогноза за България излезе рейтинговата агенция S&P (Стандард
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс с кошмарна прогноза за България

С кошмарна прогноза за България излезе рейтинговата организация S&P ( " Стандард енд Пуърс " ). Тя разгласи, че българската стопанска система ще се показа надалеч по-зле от предстоящото досега. Очакванията на компанията са че през 2022 година брутният вътрешен артикул на страната ще се повиши с едвам 1,6% по отношение на 4,3$% планувани в края на 2021 година

Според S&P бюджетният недостиг ще нарасне двойно от прогнозното и ще доближи 5%.

В официалното съобщение си от организацията означават, че поради войната в Украйна България ще се озове в положение на шокова стагфлация - увеличение на цените съпроводено  с доста невисок или никакъв действителен стопански напредък. Експертите разказват, че този интервал ще се усети като " потрес ", съобщи уеб сайтът на бТВ „ Бизнес новините ”.

Това е един от най-негативните стопански сюжети, тъй като значи, че разноските на консуматори и бизнес ще порастват без да могат да бъдат обезщетени от съответен растеж на заплатите или приходите.

Лъч оптимизъм в прогнозата е, че безработицата ще продължава да понижава. През 2021 година тя беше 5,3. За тази се чака тя да бъде 5,1%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР