С концерт на Найджъл Кенеди се открива XV Европейски музикален

...
С концерт на Найджъл Кенеди се открива XV Европейски музикален
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди открива Европейския музикален фестивал във Варна

С концерт на Найджъл Кенеди се открива XV Европейски музикален фестивал във Варна. 10 години след първия си гастрол в Морската столица цигуларят модернист ще свири на 10 март от 19 часа в Двореца на културата и спорта.
Почитатели и на класиката, и на джаза се вълнуват от идната си среща с музиканта, който унищожи бариерите сред класика, рок и джаз. И този път ще е по този начин: в програмата - Бах, Гершуин и авторска музика.

Кенеди ще пристигна със собствен бенд, който се състои от изключителни типичен и джаз музиканти. Това са виолончелистката Бeата Урбанек-Калиновска, Ролф Бусалб, който свири на акустична 6-струнна и 12-струнна китара и Томаш Купиец – контрабас. В последния миг към бенда съумя да се включи и един незабравим джаз музикант, който ще дойде във Варна непосредствено от Съединени американски щати – китаристът Хауърд Алдън.
И нещо любопитно. Найджъл Кенеди е огромен почитател на британския „ Астън Вила ” и фонът на сцената в зала „ Конгресна ” ще бъде в цветовете на обичания му футболен тим.

Пролетният фестивал ще предложи още 4 концерта: на 29 март в Градската художествена изложба ще свирят Ивона Недева – флейта и Анжела Маджарова – арфа. Те ще показват елегантна стратегия с произведения на френски композитори, като фокусът ще е върху Клод Дебюси.

В модула „ Имена от бъдещето ” на 5 април ще слушаме Дуо Герасимец от Германия. Талантливите братя от най-новото потомство създатели оферират завладяваща музикална разходка – от авторски аранжименти на джаз стандарти до произведения от модерни европейски композитори.

Концертът на 10 април ще ни срещне с „ Танго без граници ” на платформата Tanguarda, чийто основател е варненската пианистка, живееща в чужбина, Мария Мартинова.

Европейският музикален фестивал във Варна завършва на 14 април с концерт, който отбелязва 145 години от рождението на Сергей Рахманинов. Ще прозвучи една от емблемите в творчеството на съветския композитор Концерт за пиано и оркестър №3. Солист ще бъде уважаваният на европейския концертен подиум пианист – варненецът Веселин Станев. Изпълнението ще съпровожда Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР