С концерт на джаз пианиста Живко Петров и неговото трио

...
С концерт на джаз пианиста Живко Петров и неговото трио
Коментари Харесай

Празниците на изкуствата Аполония завладяват Созопол - slava.bg

С концерт на джаз пианиста Живко Петров и неговото трио JP3 в Амфитеатъра на Созопол се открива 36-то издание на Празниците на изкуствата "Аполония ". За първи път фестивалът ще се организира навън и ще продължи единствено 6 дни – от 1-ви до 6-и септември.

Програмата на "Аполония " тази година включва над 30 събития, множеството от които министър председатели. Заради ограниченията за сигурност те ще се проведат навън в Амфитеатъра, лятното кино и в двора на Художествената изложба, сподели артистичният шеф на фестивала Маргарита Димитрова:

"Дните ще бъдат по-малко, като философията на фестивала, който събира постоянно в едно всички изкуства, безусловно сме я запазили. Има и литература, и кино, и доста музика. Има и спектакъл. По по-различен метод ", съобщи тя.

Специален акцент тази година ще бъде 5-дневният майсторски клас, който ще организира огромният български оперен артист Орлин Анастасов.

Концертът, с който довечера се откриват Празниците на изкуствата, ще бъде по музика на Живко Петров със специфичното присъединяване на световноизвестния пианист Людмил Ангелов.

Източник: Monitor

Снимка: apollonia.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР