С коледен благослов за здраве и берекет, песни и танци,

...
С коледен благослов за здраве и берекет, песни и танци,
Коментари Харесай

Ученици от СУ„Христо Ботев“ по традиция посетиха Дома за стари хора „Зора“-Враца

С коледен благослов за здраве и благодат, песни и танци, учениците от 8 “А “ клас с класен началник Николай Стоев, вокална група „ Весели звънчета “ с началник Веселка Александрова, група за национални танци „ Пъстра китка “ по план „ Твоят час “ с началник Рени Иванова извършиха сърцата на възрастните хора с топла коледна атмосфера. С доста обич учениците от екоклуб „ Детелини “ с началник Гергана Комитска бяха изработили за всички в Дома коледни картички с благопожелания. Децата и техните ръководители Петя Савова и Елвира Гюрева бяха почерпени от домакините и персонално от чаровната директорка. Когато има реципрочност нещата са приятни и ние още веднъж ще дойдем при нашите баби и дядовци в Дома!
В навечерието на един от най-светлите християнски празници–Рождество Христово във всеки от нас се възпламенява светлина в очакване на най-светлото знамение - раждането на младенеца.
В тези дни ние, възрастните, сътворяваме прекарване на настроението на мрачевина и светлина, наслада и добрина и децата усещат това. Те също се изпълват с тези прекарвания, във всекиго гори вътрешна светлина, духовна светлина. Рождество Христово е велико прераждане на душата завсеки, който не е не запомнил човешкото си начало, възобновление и повод към примирение, положителни каузи и съгласие, подтик за почтен труд, религия в могъществото на ориста, непрекъснати старания за плодна беритба. Това, че сме поданици на нашия действителен свят, е благополучие. Ако създадем по този начин, че Коледната тържественост успее да приглуши в нас завистта и недоверието, да пречисти мислите ни в купела на благородството - то има защо да се живее, да се мечтае и да се труди синът Божи - индивидът! Нека да съумеем да запазим магията на Коледната нощ през цялата година, с цел да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да имаме силата
да сътворяваме по едно малко знамение всеки ден – една усмивка, едно положително дело, един топъл жест пожелаха учениците на бабите и дядовците, пожелават го и на всички вас, врачани!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР