С иновация, която предизвика международното внимание, американската компания Amazon отвори

...
С иновация, която предизвика международното внимание, американската компания Amazon отвори
Коментари Харесай

Amazon отвори първия супермаркет без каси

С иновация, която провокира интернационалното внимание, американската компания Amazon отвори в Сиатъл първия супермаркет без каси, касиери и заплащане на гишета.

Магазинът - Amazon Go, е бил тестван от чиновниците на компанията през последната една година, предава Би Би Си. Той работи като в него са инсталирани на таваните камери, които разпознават всеки клиент и наблюдават какви артикули си купува той. Това отстрани потребността от заплащане на излизане - на каса при човек или автоматизирано. 

Покупките са таксувани от кредитните карти на хората, когато те напущат магазина. Преди да влязат в него, клиентите би трябвало да сканират мобилното приложение на смарт телефона си Amazon Go. Сензори на рафтовете прибавят артикули към сметката на всеки, който ги е взел - и изтриват стоките, в случай че индивидът ги върне на рафта. 

Концепцията е посочена за революционна и способна да промени метода, по който хората пазарят. 

Магазинът е проработил в началото за чиновниците на ритейл колоса през декември 2016 година и се е очаквало да бъде открит и за обществен достъп. Процесът на откриването обаче се е забавил поради проблеми на технологията с разграничаването на клиентите с идентични видове тела, както и поради дейностите на децата, които реалокират стоките и ги поставят на разнообразни места, обяснява служител на Amazon. 

Джина Пуерини - началник на супермаркета Amazon Go, споделя, че той е оприрал добре при тестовата си фаза. " Тази технология не съществуваше - тя в действителност напредваше развиването на изкуството на комютърното зрение и машинното учене ", разяснява тя. 

От Amazon не показват дали ще открият още магазини Go. Новите магазини са разнообразни от веригата Whole Foods, която компанията купи през предходната година за 13,7 милиарда $. 

Наблюдатели разясняват, че концепцията на премахването на касите е добра, тъй като знаем, че колкото по-бързо може да направи клиентът покупката си, толкоз по-вероятно е той да изиска да се върне. С тази идея опашките в супермаркетите може да останат в предишното - това би дало на всеки търговец огромно преимущество пред останалите.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР