С хорово изпълнение на българската песен Седнало е Джоре Дос

...
С хорово изпълнение на българската песен Седнало е Джоре Дос
Коментари Харесай

Пяха за Борисов Седнало е Джоре Дос на български

С хорово осъществяване на българската ария " Седнало е Джоре Дос " студентите от Университета за непознати езици " Ханкук " в Южна Корея поздравиха премиера Бойко Борисов на срещата си с него. Преди художествената стратегия в чест на българската държавна делегация, на министър-председателя бе връчен признателен плакет.

Бойко Борисов подари книги на Катедрата по българистика в университета в Сеул и пожела триумф на студентите. " С Корея доста си приличаме по това, че влагаме доста в образованието “, акцентира българският министър-председател, съобщи специфичният делегат на Канал 3.

Борисов акцентира, че ще се подходи уместно към обмена на студенти и преподаватели сред Софийския университет и сеулския " Ханкук “. От началото на идната образователна година се планува да има взаимност сред двете страни и във връзка с стипендиите.

Поздравление към Бойко Борисов насочи вицепрезидентът на образователното заведение Чу Ки-сонг. " Нашият университет е решен с категоричност да извършва даже и дребна роля за подобряването на връзките сред нашите две страни ", съобщи той.

В Университета за непознати езици " Ханкук “ през 2005 година е основана и катедра по грецистика и българистика. Всяка година към 15-20 корейски студенти се записват да учат български език. Те получават познания по българска политика, стопанска система, просвета и обичаи. Част от тях пътуват всяка година за научен продан в България в Софийския университет " Св. Климент Охридски ” и във Великотърновския университет. През 2019 година в университета в " Ханкук “ е основан и Център по българистика (Asian Hub Center for Bulgarian Studies- ACBS).

В България корейски език се учи в Центъра по източни езици и култури към СУ " Св. Климент Охридски “ в специалността " Кореистика “ от 1995 година с учител, изпратен от Република Корея. Корейски език се учи от осми клас и в 18 СУ " Уилям Гладстон “ в София от образователната 2011/2012 година. Това е първото учебно заведение в Европа, в което има постоянно образование по корейски език. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР