С голяма загриженост подходихме към докладите на службите. Те преценяват

...
С голяма загриженост подходихме към докладите на службите. Те преценяват
Коментари Харесай

Десислава Атанасова след КСНС: Ще работим за достигане на 2% БВП за отбрана

С огромна угриженост подходихме към отчетите на службите. Те преценят обстановката такава, каквато е. Това сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в изказване след Консултативния съвет за национална сигурност на тематика: „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България.

Взехме решение, което удостоверява позицията на всички парламентарно показани сили. Работим за по-сериозен бюджет за защита, който да постигане на 2% Брутният вътрешен продукт до 2024 година Тук нямаме несъгласия, сподели Атанасова.

Не мога да споделя какво написа в отчетите на службите за сигурност. Надяваме се всички дипломатически старания да дадат резултат. В противоположен случай България ще бъде директно наранена. Първо, наоколо сме до точката на възможен спор Второ има редица стопански провокации за страната ни, разяснява още тя.
свързани новини48536преди 1 часа
Според Атанасова средствата, отделени от републиканския бюджет през последните години, са създали допустимо заплащането на самолетите F-16.

Това в случай че не е постигане на потенциал за бойна подготвеност. Преди това никой не беше работил в тази посока. Обсъждахме, че предстоят диалозите за идващите осем F-16, добави депутатът от ГЕРБ.

По думите първо би трябвало да се направи ремонт на Граф Игнатиево и тогава ще може да стартират образованията с F-16.

Атанасова разяснява и случая „ Барселонагейт “.

Не съм осведомена с изказването на Специализираната прокуратура. Това е тематика, която през 2020 година циркулира в медийното пространство. Две години по-късно всички заговориха за отчет неразбираемо от кого подписан с неразбираем превод, сподели тя.

По думите на Атанасова в страната има по-сериозни проблеми за решение.

Смятам, че българските управляващи и то Специализираната прокуратура, която се занимава с този случай, би трябвало да разгласи какво се съдържа в този отчет. Премиерът Петков изясни, че името на Бойко Борисов го няма, има единствено фотография, на която играе мач, добави Атанасова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР