С февруарската пенсия ще се даде компенсация на получилите по-ниски

...
С февруарската пенсия ще се даде компенсация на получилите по-ниски
Коментари Харесай

Арабаджиев: С февруарската пенсия ще се даде компенсация на получилите по-малко през януари

С февруарската пенсия ще се даде отплата на получилите по-ниски суми през януари. Това заяви в предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на обществената комисия в Народно събрание Искрен Арабаджиев.

" В комисита получихме доста сигнали от жители по този въпрос. Има приблизително нарастване с 12,5% на пенсиите. Разликата се получи, тъй като нарастването, което са получили, не съумява да компенсира 60-те лв., които са махнати ", уточни той.
Асен Василев: Не е политическа неточност обещанието към пенсионерите за преизчислените пенсии
Не е политическа неточност обещанието към пенсионерите за преизчислените пенсии, това е политика на държавното управление. Това съобщи пред БНР ви...
Прочети повече
" Сега нарастването на пенсиите беше посредством увеличение на коефициента за стаж от 1,2 на 1,35 ", сподели още Арабаджиев.

Той увери, че държавното управление приготвя механизъм, посредством който със задна дата ще компенсира тези, които са получили по-малка сума. Ще има спомагателна смяна в закона за държавния бюджет - добавка, която ще компенсира тези, които са получили по-малко.

По думите му " на следващия ден има изключително съвещание на комисията, ще има представител на Национален осигурителен институт и там ще зададем тези въпроси - за какво се получи това разминаване ".

" Това демонстрира по какъв начин с десни принадлежности може да реализираме леви цели - с увеличението на приходите в държавния бюджет успяхме да увеличим междинните пенсии с 20% за една година. В следв години чакаме покачването да продължи ", уточни Арабаджиев.
Мика Зайкова: Инфлацията ще изяде обществената пенсия
Хората със обществена пенсия са най-ощетени сега - 38 лева по-малко през януари. Ще ги дадат февруари, само че до тогава инфлацията ще го е...
Прочети повече
Според него добавките не са добър механизъм, защото изкривяват упованията и самата пенсионна система. Това проличало още с първите добавки от 50 лева на калпак. Според Арабаджиев пенсиите би трябвало да се увеличават  по отношение на приноса на всеки.

" До юни ще има добавки, по-късно - нарастване на пенсиите ", разясни шефъ на обществената комисия.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР