С факелно шествие и тържествена заря-проверка пред паметника на Свободата

...
С факелно шествие и тържествена заря-проверка пред паметника на Свободата
Коментари Харесай

Община Ботевград отбеляза националния празник на България

С факелно шествие и тържествена заря-проверка пред паметника на Свободата приключиха тържествата във връзка Националния празник в Ботевград. Община Ботевград и признателните генерации честваха 143 г от Освобождението от турско иго.

Празничната стратегия в Ботевград стартира в 18:30ч. с факелно шествие, което потегли от паметника на патрона на Ботевград - Христо Ботев. Пред него своята респект отдаде кметът на общината Иван Гавалюгов.

Тържествено слово насочи към всички жители и посетители на Ботевград - кметът Иван Гавалюгов. Той означи: " Сигурен съм, че всеки един исторически интервал, всяко едно време, всяко едно потомство, всяко едно общество се сблъсква с разнообразни провокации и има да взема решение разнообразни проблеми. И през днешния ден живеем в нелесно и нелеко време, освен поради до болежка познатата ни пандемична обстановка. И през днешния ден нашето общество има да взема решение редица основно-морални проблеми и проблеми, има да преодолява разнообразни трудности по пътя към едни не по-лесни, а по-справедливи времена и публични взаимоотношения, а от там и към един по-смислен, по-стойностен и по-пълноценен живот. Убеден съм, че с цел да преодолеем компликациите и да вървим по пътя към проспериращо общество, извънредно значимо е всеки един от нас да поеме своята персонална отговорност, ангажимент, да прояви нужния дух, воля, мъдрост, увереност и храброст и да построи, и запази публични връзки, които да обезпечат заслужено систематизиране на публичните богатства, само че в това време да подсигуряват на всеки един от нас равни права, равни благоприятни условия и доста значимо - равни отговорности. Затова уважаеми посетители и скъпи съграждани, бъдете смели и виновни, с цел да живеем в едно по-справедливо общество и с цел да пребъде Свободна България. Честит празник! ".



Официалните лица на тържествената гала бяха водачите в 26 МИР на идните парламентарни избори - националният представител Иван Ченчев и Младен Маринов - министър на вътрешните работи в третия кабинет на Бойко Борисов, претендентите за депутати Йонко Ненчев от Политическа партия МИР И Дамян Маринов от Политическа партия ГЕРБ, Йордан Йорданов ОТ „ Патриотична коалиция - Воля и НСФБ ", ръководителят на Общински съвет Ботевград доктор Илин Черняшки и секретарят на общината Стефка Граматикова, общински съветници и други

В знак на благодарност към героизма на починалите бяха поднесени венци и цветя.



След тържествената стратегия претендентите за народни представители от Българска социалистическа партия Иван Ченчев - лидер за 26 МИР и Борис Калоянов (Гражданска квота) посетиха Исторически музей -Ботевград.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР