С европейския главен прокурор - г-жа Лаура Кьовеши, обсъдихме предизвикателствата

...
С европейския главен прокурор - г-жа Лаура Кьовеши, обсъдихме предизвикателствата
Коментари Харесай

Гешев и Кьовеши говорят за борбата с корупцията

" С европейския основен прокурор - госпожа Лаура Кьовеши, обсъдихме провокациите пред магистратите в битката против проведената престъпност, корупцията и злоупотребите с европейски средства. " Tова написа в Туитър основният прокурор Иван Гешев след формалния му диалог с Кьовеши в Съдебната палата. Публикацията му бе илюстрирана със знамената на България и Европейския съюз.

В диалога участваха заместниците на основния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева и завеждащият Отдел 8 във ВКП - " Престъпления срещу финансовите ползи на Европейски Съюз и взаимоотношение с Европейската прокуратура " прокурор Камен Михов. От страна на Европейската прокуратура в срещата се включиха българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева, и.д. началник на бранш „ Стратегии и осъществяване “ Милан Ярон и представителят Тине Холевоет, прецизираха в това време от.

Иван Гешев поздрави Лаура Кьовеши по отношение на формалния старт на 1 юни 2021 година на работата на Европейската прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев изрази убеденост в вероятностите за сполучливо съдействие в полза на европейските жители сред Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противопоставяне на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с Данък добавена стойност, изпирането на пари, корупцията и проведената престъпност, заяви още прокуратурата.

Лаура Кьовеши рпазговаря и с правосъдния министър Янаки Стоилов. Пред постройката на Министерство на правораздаването Кьовеши бе посрещната от протестиращите, които издигнаха палатков лагер пред Съдебната палата и които упорстват за оставката на основния прокурор.

След траялата към час среща в правораздаването, Кьовеши бе посрещната от представители на самодейността " Правосъдие за всеки ".

Емил Георгиев уточни, че през 2017 година Лаура Кьовеши беше на тяхно събитие в България още като началник на антикорупционната прокуратура в Румъния. „ Ние искахме да я поздравим и посредством едно непретенциозно ръкопляскане, защото оценяваме нейните старания и разпореждаме огромни очаквания на нея във връзка с възобновяване на правораздаването и въобще на законовия ред в България. Считаме, че нейният сектор е извънредно значим и също по този начин считаме, че големите проблеми в България, в голяма степен се дължат и на злоупотреби с европейски средства “, сподели Емил Георгиев.

Самата Лаура Кьовеши беше изпратена от правосъдния министър Янаки Стоилов, с който се здрависаха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР