С европари ще бъде обновено най-голямото училище на община Момчилград

...
С европари ще бъде обновено най-голямото училище на община Момчилград
Коментари Харесай

Обновяват с европари най-голямото училище в Момчилград

С европари ще бъде актуализирано най-голямото учебно заведение на община Момчилград - СУ " Н.Й. Вапцаров ". В просветителната инфрастуктура ще бъдат вложени близо един милион лв..
     
Сградата на учебното заведение ще бъде изцяло актуализирана откакто бъдат осъществени вътрешни поправки на учебните стаи, коридори, стълбища, санитарни възли, трапезария, котелно помещение. Обновена ще бъде и спортната площадка. По план е планувана и доставка на нови уреди за волейбол, футбол и баскетбол. Ще бъде осъществен повсеместен ремонт и на физкултурен салон,  включващ осветяване, отопление, както и ремонт на съблекалните и санитарните възли.

Четвърт милион лв. от средствата по утвърждения план ще бъдат употребявани за закупуването на обзавеждане и съоръжение. Предвидено е закупуване на съоръжение на кабинет по химия, както и разнообразни спортни уреди. По план,  финансиран по ПРСР, ще бъде доставена техника като компютри, климатици и  озвучителна система.Предвидено е също да се направи цялостно видоизменение на дворното пространство на учебното заведение. Ще бъдат построени алеи, беседки, пейки.
     
" Инвестицията в СУ " Н. Й. Вапцаров " Момчилград е най-голямата, която е правена в просветителната инфраструктура от години. След реализирането на плана учебното заведение в Момчилград няма да се разграничава по нищо от учебните заведения в която и да е точка на Европа. Правим го за децата, а те в действителност го заслужават ", заяви  кметът на Момчилград Сунай Хасан.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР