С емоция и уважение към музикалното наследство и с поглед

...
С емоция и уважение към музикалното наследство и с поглед
Коментари Харесай

Тържествена симфонична вечер в деня на музиката в Русе

С страст и почитание към музикалното завещание и с взор към бъдещето, Държавна опера – Русе, кани вярната си аудитория за една тържествена симфонична вечер, изпълнена с магията на безконечното изкуство.

На Първи октомври, неделя - Международният ден на музиката, от 19 часа в зала Филхармония, Русенската филхармония ще изнесе специфичен симфоничен концерт, който ще потопи ценителите меломани в света на класическото изкуство, изпълнен с естетика и обич.

Русенци ще видят по какъв начин двама виртуозни диригенти, Димитър Косев и Жан-Ив Годен, се сплотяват на сцената, пресичайки генерации и стилове, с цел да поднесат една незабравима музикална изява. Димитър Косев ще показа модерни творби от младия американски композитор Емануел Сикора, до момента в който Жан-Ив Годен ще води публиката в света на романтизма с Четвъртата " Италианска " симфония на Менделсон-Бартолди.

В програмата ще прозвучат произведения от Емануел Сикора, Феликс Менделсон-Бартолди – Симфония №4, " Италианска " и Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония № 40!

Билети са налични на касата на Опера и онлайн на www.ruseopera.com.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР