С две победи за самочувствие българският национален отбор приключи подготовката

...
С две победи за самочувствие българският национален отбор приключи подготовката
Коментари Харесай

Волейболистите натрупаха самочувствие преди Мондиал `22

С две победи за самочувствие българският народен тим завърши подготовката си за международното състезание по волейбол в Полша и Словения (26 август - 11 септември). Селекцията на Николай Желязков надигра два пъти отбора на Канада в заключителните си контроли в София, като и в двата мача стигна до триумфа след поврат в резултата - 3:2 (-25, 21, -22, 13, 17) през вчерашния ден и 3:1 (-18, 18, 21, 24) през днешния ден.

Тази вечер като титуляри за България започнаха разпределителят Георги Сеганов, диагоналът и капитан Цветан Соколов, посрещачите Александър Николов и Тодор Скримов и центровете Алекс Грозданов и Николай Колев, а либеро беше Владислав Иванов. В течение на срещата на полето се появиха също Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Мартин Атанасов, Стефан Чавдаров и Светослав Иванов.

Особено трагично се развиха последните два гейма, в които " триольорите " трябваше да заличават голям пасив. В третата част нашите волейболисти изоставаха със 17:20, само че завоюваха 8 от идващите 9 разигравания след чудесни серии на сервис от страна на Карягин и Аспарухов. В четвъртата пък канадците водеха с 18:14, преди да се стигне до 22:19 и 23:20 в наша изгода. След един пропуснат мачбол при 24:23 българските национали затвориха дуела при втората си опция.

Още преди двата дуела старши-треньорът Желязков разгласи финалния лист със своите 14 избраници, които е показват България на Мондиал `22. От разширения състав отпаднаха диагоналът Радослав Парапунов и вторият либеро Симеон Добрев.

" Това е съставът, с който ще участваме на международното състезание. Денис Карягин тренира фантастично в интервала, в който се готвихме. Смятам, че и в мачовете, в които му дадохме опция в Лигата на нациите, сподели едни постоянни игри - изключително против Нидерландия и Китай, и взехме решение с щаба, че това е по-правилното решение. В никакъв случай момчетата, които няма да вземат участие и са освободени, не значи, че няма да са част от този тим в бъдеще. Трябва просто да продължат да работят и да се развиват и, живот и здраве, следващата година още веднъж ", изясни селекционерът.

В първия се дуел от група С на международното състезание националите срещат настоящия първенец и съдомакин на шампионата Полша на 26 август в зала " Сподек " в Катовице от 21:30 ч. българско време. Канадците пък стартират своето присъединяване в група Е на Мондиал `22 с мач против европейския първенец Италия в " Арена Стожице " в Любляна на 27 август от 22:15 ч.

 

СЪСТАВЪТ ЗА МОНДИАЛ `22

Разпределители: Георги Сеганов, Добромир Димитров

Диагонали: Цветан Соколов, Денис Карягин

Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов

Центрове: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров

Либеро: Владислав Иванов
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР