Двама ученици на по 14 години са с тежко алкохолно

...
Двама ученици на по 14 години са с тежко алкохолно
Коментари Харесай

Приеха ученици в „Пирогов след абитуриентски бал

Двама възпитаници на по 14 години са с тежко алкохолно отравяне, откакто са чествали абитуриентски бал нощес. Полицията планува още ограничения за обезпечаване на сигурността на тържествата.

Момчетата учат в столичното 88. учебно заведение в „ Овча купел “. Според източници на бТВ едното момче е изпаднало в кома в резултат на алкохолно натравяне. Неофициално ученикът е бил на абитуриентски бал.

Стана ясно и че на друго момче му е прилошало поради несъразмерна приложимост на алкохол. Вторият възпитаник не е бил приет в болница. От Спешна помощ потвърдиха, че едно дете е откарано в „ Пирогов “ тази заран.

Засега не се знае какво е положението му. Засега ит управлението на учебното заведение отхвърлят коментар.

Полицията и баловете

Допълнителни екипи ще наблюдават за реда и сигурността по време на провеждането на абитуриентските балове. Може би едно от най-честото нарушавания е проявлението през прозорците или през купето на автомобила по време на придвижване.

Тази година това ще се глоби с до 50 лева санкция както за нарушителите, по този начин и за водачите. Ще се прави спомагателни инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и на наркотични субстанции.

Създадена е и специфична организация за придвижване по пътищата в региона на учебните заведения, детските градини и заведенията за хранене, където се организират балове. Също по този начин униформените ще наблюдават и за прецизното осъществяване на Закона за потреблението на оръжията и пиротехниката. Така че потреблението на димки също ще се глоби.

Какви са признаците на алкохолно отравяне?

Алкохолът засяга множество функции в организма, като кръвното налягане, дишането и равнището на осъзнаване на индивида. Признаците за евентуално алкохолно отравяне включват:
Неясна реч;Нестабилност при ходене;Объркване;Гадене
Симптомите постоянно са пренебрегвани, може би тъй като просто биват сметнати за признаци за положение на пиене (което не се приема на съществено от потърпевшия), написа профилираният медицински уебсайт пулс.бг. Въпреки това е значимо да се знае, че на този стадий обстановката може да се развие бързо. Когато човек е пийнал, може да изпита утежняване на признаците в границите на няколко часа. При пораждане на алкохолно отравяне реакциите от страна на тялото могат да бъдат трагични.

Признаците на алкохолно отравяне, които изискват незабавна здравна помощ, включват:
Припадъци или конвулсии;Неравномерно или постепенно дишане;Бавен сърдечен ритъм;Слаб пулс;Цианоза - бледа или синкава кожа;Хипотермия - студена кожа;Изпадане в безсъзнание - припадане или затруднено събуждане;Повтарящо се повръщане
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР