С детски футболни турнири започнаха тържествата по повод Съдинението на

...
С детски футболни турнири започнаха тържествата по повод Съдинението на
Коментари Харесай

Започнаха тържествата за 138-та годишнина от Съединението на България

С детски футболни шампионати започнаха тържествата във връзка Съдинението на България, оповестиха за  " Фокус " от община Съединение. Турнирите се организират два дни на Градския стадион на град Съединение.

От 21 часа на следващия ден, 3 септември , също в град Съединение на едноименния площад, ще има кино под звездите. Жителите на града ще гледат игралния филм " Чалга “.

На 4 септември , понеделник, от 19 часа ще бъдат поднесени цветя на паметните плочи в град Съединение. От 20 часа на площада оркестър " Славяни “ ще свири за положителното въодушевление на хората.

На 5 септември е формалното честване на празника в  град Съединение, което ще стартира с издигане на знамената на площад Съединение от 9.30 часа. Веднага по-късно стартира тържествената сесия.

От 10 часа ще има детско утро на площада.

Вечерта, от 18 часа, също на площада, ще има ревю на старинно оръжие на Голямоконарската чета. От 19 часа следва осъществяване на самодейни сформира и мажоретки.

В 19.30 часа, обичайно, в църквата " Свети Атанасий “ се организира панахида, отдадена на голямоконарци, взели участие в Съединението.

В 20.20 часа ще бъде изнесено знамето на Голямоконарската чета, което с литийно шествие ще стигне до площад Съединение.

След това ще има възстановки на моменти от Съединението.

Официалната част ще бъде открита със слово на кмета на общината. Ще има и поздравления от гостите, а незабавно по-късно и Тържествена заря-проверка.

Засега няма декларирано присъединяване на публични лица в честването, както нормално всяка година.

Празникът ще продължи с национални хора и радостния с оркестър " Хебър “.

На 6 септември сутринта, в 9.30 часа ще бъде даден старт на 48-я Международен мемориален маратон " Съединение “ от град Съединение с край на площад " Съединение “ в Пловдив. Там ще бъдат наградени спечелилите в маратона в 12 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР