С бюджет от 70 млн. лв. по Оперативна програма „Развитие

...
С бюджет от 70 млн. лв. по Оперативна програма „Развитие
Коментари Харесай

Със 70 млн. лева са подкрепени стартъпи, насочени към хора от уязвими групи

С бюджет от 70 млн. лева по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ към този момент са подкрепени няколко започващи предприятия. Ресурсите за развиването на започващи бизнеси са главно ориентирани към хора от уязвимите групи - безработни, стопански неактивни дами и хора с увреждания. Това съобщи общественият зам.-министър Зорница Русинова по време на експертната среща за развиване на българския HUB (Център) за развиване на предприемачески компетентности и обучение по самодейност на JA Bulgaria. Проектът сплотява държавно управление, общество и частен бранш под общата цел да спомогне сполучливото икономическо развиване на страната и просперитета на българското общество.

"Предприемачеството ускорява адаптивността на хората към актуалния бизнес и дава опция за основаване на нови работни места, което го прави основен приоритет за Министерството на труда и обществената политика. Социалното министерство обезпечава финансиране за млади бизнесмени с европейски и бюджетни средства, както и благоприятни условия за образования за хората, искащи да развият своите професионални познания и умения ", сподели зам.-министър Русинова.

Тя акцентира, че развиването на предприемачеството основава и една добра опция за задържане на младежите и обезпечаване на устойчива претовареност в регионите на България с висока степен на безработица.

С 97 контракта на обща стойност от 21 млн. лева Министерството на труда и обществената политика ще обезпечава и наставнически услуги на територията на цялата страна за хората, които желаят да развиват личен бизнес. Целта на програмата е да се търсят хора с предприемчиви хрумвания, които да бъдат подкрепени с бизнес проект, както и да им се дават правни, счетоводни и финансови съвещания.

Стартъпите ще бъдат подкрепени с 6 млн. лева, обезпечени от Европейския обществен фонд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР