С белезници и агитки полага клетва кметът на Несебър Николай

...
С белезници и агитки полага клетва кметът на Несебър Николай
Коментари Харесай

Кметът на Несебър се кълне с белезници и агитка

С белезници и агитки поставя клетва кметът на Несебър Николай Димитров. Той и двама общински съветници бяха заведени под ескорт на тържествената общинска сесия в града.

Тримата бяха арестувани дни преди първия тур на изборите с обвинявания за пазаруване на гласове.

Охрана, навалица жители и публицисти чакаха Димитров пред входа на общината. Конвоираният градоначалник колкото да си проби път през множеството. Пред кметството имаше група, митингуваща в негова поддръжка. Организатори са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет.

След като постави клетва, Димитров може да упълномощи собствен заместител, тъй като след тържествената гала ще бъде върнат още веднъж в ареста в София.

Адвокатът на Николай Димитров - Ина Лулчева, написа писмо до Специализираната прокуратура, в което изиска да бъде изменена мярката му за неотклонение, с цел да може той да встъпи в служба. Тя подсети, че става дума за либерален избор на жителите и в случай че той не може да поеме функционалностите си, то това би било сменен избор. Във второ писмо до Спецпрокуратурата Лулчева изиска неотложно той да бъде освободен от ареста, а постановлението за привличането му като обвинен за пазаруване на гласове да бъде анулирано като издадено от незапознат орган. Според юрист Лулчева профилираните прокуратура и съд не са способени да се занимават с каузи за купувана на гласове, респективно с делата против политическите права на жителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР