С айтове фантоми предлагат устройства за пестене на електроенергия.Онлайн търговците

...
С айтове фантоми предлагат устройства за пестене на електроенергия.Онлайн търговците
Коментари Харесай

Измамни сайтове предлагат устройства за пестене на ток

С айтове фантоми оферират устройства за икономисване на електрическа енергия.

Онлайн търговците дават обещание по-ниски сметки за ток и по-дълъг живот на електроуредите в дома ни.

Устройствата обаче не реализират никакви резултати, алармират фенове на.

При следващата висока сметка за ток, Добромир търси метод да понижи стойностите на електромера. Докато търси разновидности, попада на реклама в интернет, която дава обещание до 75% по-ниски сметки за ток, споделя в репортажа си малкия екран.

"Направи ми усещане, тъй като по-високите сметки в същото време, в тази пандемия, оказват въздействие на фамилния бюджет ", споделя Добромир.

Крайният резултат в сметката за ток идва с помощта на устройство, с цена, понижена на половина - 69 лева

"Включваш го в контакта, светват две зелени лампички и до такава степен. Нямаше никакъв действителен резултат в сметките за ток ", прибавя той.

Има ли действителен резултат от потреблението на уреда върху показанията на електромера, екипът на малкия екран ревизира в лаборатория.

Експериментът открива, че уредът не трансформира показанията.

Резултатът се удостоверява и от проучвания на група от студенти в Електротехническия факултет на Техническия университет в София. В продължение на няколко седмици те изпитват резултата на шест разнообразни устройства, закупени от интернет, които дават обещание по-ниски сметки за ток.

"Те нямат безусловно никакъв резултат върху употребяваната електрическа сила. По този метод не могат да поправят сметките си ", изяснява проф. Валентин Колев.

Жалби от консуматори, закупили уреда, доближават и до контролните органи.

"Всички изказвания, които един търговец дава за продукта, би трябвало да бъдат потвърдени. В случая - че уредът пести сила. Ако се откри, че рекламни послания или информацията на опаковката, са погрешни, то това се смята за нелоялна комерсиална процедура ", сподели Игнат Асенов от Комисията за отбрана на потребителите.

Ако това се потвърди, санкциите за търговците на икономичните устройства може да доближат от 1000 до 30 000 лева при първо нарушаване.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР