С 58,7 хил. лв. община Варна подкрепи финансовото оздравяване на

...
С 58,7 хил. лв. община Варна подкрепи финансовото оздравяване на
Коментари Харесай

Общината подкрепя финансово ДКЦ Иван Рилски

С 58,7 хиляди лева община Варна поддържа финансовото излекуване на Диагностично-консултативния център „ Иван Рилски ” в Аспарухово. Решението е на комисията по бюджет и финанси към общинския съвет, подкрепено преди този момент и от комисията по опазване на здравето. Предложението за целевата дотация бе импортирано персонално от зам.-председателя на общинския съвет доктор Янко Станев с аргумента за превъзмогване на високата задлъжнялост на здравното заведение.

Мерките са част от тактиката на общината за предварителна защита на риска в здравните заведения във Варна. Със средствата ще бъдат разплатени задължения към ВиК – 9,1 хиляди лева, 9,328 хиляди лева към локални налози, 9, 425 хиляди лева към разнообразни снабдители, към Енерго про.

Съветниците бяха улеснени в решението си, защото за първи път от години насам ДКЦ има позитивен баланс за първото шестмесечие на 2017 година като приходите надвишават разноските с 8 хиляди лева Това дава съображение на новото управление в лицето на доктор Людмил Цветков да има убеденост, че здравното заведение със лични средства би се справило с дължимите 21 хиляди лева за заплати и обслужването на тегления преди години заем, в случай че старите задължения бъдат покрити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР