С 3:0 в полза на Мустафа Карадайъ завърши словесният двубой

...
С 3:0 в полза на Мустафа Карадайъ завърши словесният двубой
Коментари Харесай

Двубой Мустафа Карадайъ - Асен Василев 3:0

С 3:0 в интерес на Мустафа Карадайъ приключи словесният дуел сред водача на Движение за права и свободи и претендента за министър председател на " Продължаваме промяната " Асен Василев в " Панорама ".

Карадайъ означи точки в дуела за бюджета и пенсиите, изгонването на съветските дипломати и народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

При тези разнородни фракции в обединението на отиващото си държавно управление видяхме абсурд - опозицията направи бюджета и го одобри, съобщи Мустафа Карадайъ. Той напомни, че Движение за права и свободи предложи още веднъж 120 лева добавка за най-бедните пенсионери, само че тя бе отхвърлена от ръководещото болшинство.

Карадайъ описа за многочислените срещи на Движението с бизнеса, работодателските организации, браншовите съюзи, земеделските производители, с общините и синдиката на служителите на реда.

Какво се получи? На тези срещи те споделиха пред нас, че търсят изпълнителната власт, само че министрите се крият, заяви Мустафа Карадайъ.

Затова при приемането на бюджета в този момент ние бяхме подготвени с цялостен пакет ограничения. Управляващите вършат бюджет с ексел. Но бюджет не се прави с ексел, а с ум и с грижа за хората и за бизнеса. Затова и всички наши оферти бяха признати, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Попитан за позицията на Движение за права и свободи във връзка изгонването на 70 съветски дипломати, той изясни: " След акта на изгонването никой не може и не трябва да ни слага ултиматуми. Ние сме безапелационни - дипломати, които заплашват националната сигурност на България, би трябвало да бъдат гонени, без значение дали са от Русия или не. ".

Снощи обаче в Народното събрание чух доста тревожни обстоятелства от представителите на службите за метода, по който това се е случило и за задачата. Затова би било добре да се срещнем със стенограмата. Но четем в медиите, че тя се поправя всеки ден, по тази причина е добре да чуем и записа от съвещанието на Съвета по сигурността към Министерски съвет, съобщи Мустафа Карадайъ.

Никой от участниците в конгреса на Либералния интернационал, хазаин на който е Движение за права и свободи, не попита за народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, изрично съобщи Карадайъ в отговор на въпрос от водещия Бойко Василев. И акцентира, че отговори дължи не Пеевски, а Кирил Петков, за който в медиите има информация, че е функционалност на задкулисието и на медийния и енергиен монополист Иво Прокопиев.

Нека господин Иво Прокопиев да взе участие в политическия развой, да се кандидатира за народен представител, да завоюва избори и да седне на първия ред в Народното събрание. Или да стане третият съпремиер на това държавно управление, прикани Карадайъ. И съобщи: " Асен Василев изготви противозаконен черен лист в България и който не го е обжалвал, той не е спечелил делото. Има господство на закона. Подписът на Асен Василев седи под документ, който споделя, че господин Пеевски не е направил никакви нарушавания, подписът на Кирил Петков стои под същия документ. ".

Не може лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да е морал, нарушаването на конституцията и законите да се брои за национализъм и национална сигурност. Това не е обикновено, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Избори незабавно, сподели още водачът на Движение за права и свободи. И съобщи: " България има потребност от ценностно, хомогенно и изрично евроатлантическо болшинство и държавно управление. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР