С 1,9 промила алкохол в кръвта, а не 1,53, както

...
С 1,9 промила алкохол в кръвта, а не 1,53, както
Коментари Харесай

Дрогираната и пияна ученичката Диана ревна в съда: Бях адекватна! Ще поема щетите

С 1,9 промила алкохол в кръвта, а не 1,53, както се смяташе първоначално, е карала ученичката Диана Мандакова. Това се разбра в Софийския областен съд, където сега се гледа нейната мярка за неотклонение, тъй като тя е арестувана, предава 24 часа.

Промилите са открити с медикохимическа експертиза.

Преди минути в Софийския областен съд стартира делото, на което би трябвало да се реши дали момичето ще остане зад решетките. Вместо на учебно заведение то посреща първия образователен ден в ареста.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за 18-годишното момиче, което не спря да плаче в залата. Освен след приложимост на алкохол, Мандакова е карала и откакто се е дрогирала с кокаин, посочи прокурорката по делото Любомира Апостолова.

И уточни, че ученичката е развалила 5 коли. Нанесла е и междинна телесна щета на своята другарка Никол Раева, която се возила на предната седалка. Сблъсъкът стана на 13 септември в кв. „ Люлин “ към 2 часа след среднощ.

Адвокатът й Любомир Владимиров уточни, че злополуката е станала, откакто Мандакова била засечена от неустановена кола.

„ Да, има закононарушение за алкохол, само че нейните другари са се качили, значи са решили, че Мандакова не е пияна “, посочи бранителят. И изиска да бъде освободена.

„ Искрено скърбя за стореното и ще оказвам помощ с каквото мога, няма да се укрия. Ще поема всички вреди “, сподели през сълзи момичето. И разясни, че лятото работи като гримьорка, имала дипломи. “

Тая година имам матури, аз там съм с хора, които са убивали “, промълви Мандакова. “ Аз в действителност бях съответна, пред мен един човек направи противоположен завой, счупи внезапно кормилото и по този начин стана злополуката “, разказа случая тя.

Мярката продължава, чака се решение на съда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР