Рязкото увеличаване на заразените от коронавирус в Европа накара редица

...
Рязкото увеличаване на заразените от коронавирус в Европа накара редица
Коментари Харесай

Европа в паника. Какво правят Испания, Австрия и Англия

Рязкото увеличение на инфектираните от ковид в Европа накара редица страни да вземат нови ограничения против болестта. Крак повлече Испания. Строга карантина влезе в действие от нощес в Мадрид макар оспорването на мярката в съда от районното държавно управление, съобщи ДПА.

Според новите правила хората нямат право без уважителна причина да влизат или излизат от града и още девет региона в столичната област. Новите ограничавания засягат към 6,6 милиона души и се чака да важат две седмици.

В същото време Виена заложи на куриери с колела, с цел да форсира бавното тестване за Ковид-19. Австрийската столица ще употребява близо 300 куриери с колела, с цел да разнасят тестванията за Ковид-19 на жителите до лабораториите, на фона на рецензии, че градът е реагирал прекомерно постепенно на нарастването на случаите.

Куриерите ще посещават хора, за които има подозрения, че може да са заболели, и ще им изясняват по какъв начин да си създадат тест, сподели основният здравен контрольор на Виена Петер Хакер на конференция. Досега градът разчиташе на професионални здравни служащи, които вземаха проби от носа. Очаква се куриерите да транспортират по минимум 1000 проби на ден с колела или електрически мотопеди.

Във Англия се оформи огромно огнище на Ковид-19 в Нортъмбрийския университет в Североизточна Англия. Най-малко 770 студенти са с позитивен тест за вируса.

През последните няколко седмици близо 50 английски университета бяха наранени от гърмежи на Ковид-19, което принуди студенти да се изолират на местата, където живеят, единствено дни откакто дойдоха за началото на новата академична година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР