Рязко поскъпване на зехтина в Гърция. Нещо повече - в

...
Рязко поскъпване на зехтина в Гърция. Нещо повече - в
Коментари Харесай

Рекорден скок на цената на зехтина

Рязко повишаване на зехтина в Гърция. Нещо повече - в южната ни съседка чакат идната година цените да вървят нагоре, поради слабата годишна продукция. Значително по-скъп е зехтинът в Гърция в последните няколко дни, само че производителите не намират особена логичност в това, защото споделят, че пожарите не въздействат чак толкоз доста на цената му. По-скоро логиката търсят в устрема за бързи облаги на част от хората, които продават зехтин. На места той е поскъпнал от 8 евро преди няколко седмици до 14 евро сега, оповестяват от.

В Неа Перамос един от производителите на маслини и зехтин е Христос Румельотис. Решил да се занимава с това преди 13 години, когато бизнесът с жилища чартърен ненадейно западнал.

" Тогава пристигна концепцията да отглеждаме маслини и да произвеждаме зехтин Това беше по време на тежката икономическа рецесия в Гърция през 2010г. Трябваше да намеря нов източник на доходи. Бях чел към този момент някои неща за зехтина и ми беше забавно. Отидох до Атина, срещнах точните хора, научих всичко за зехтина и по този начин започнах ", разказваХристос Румельотис, производител на зехтин.

В момента зехтинът, който Румельотис създава, не е поскъпнал. " Цените на нашия зехтин са същите като от предишния октомври. Ние просто нищо не сме добавили, нищо повече не ни е коствало, с цел да го произведем. Цената му беше образувана сега, в който го произведохме - през октомври предходната година, и по тази причина нашите цени са си същите ", показва той.

Но в супермаркетите ситуацията не е същото. Масово зехтинът там е скочил фрапантно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР